Türk askerleri Girê Spî'de iki genci katletti

İşgalci Türk ordusu askerleri Girê Spî sınırında 2 genci katletti, 6 genci de işkenceden geçirdi.

ANHA Haber ajansı tarafından geçilen bilgilere göre bugün sabah saatlerine Girê Spî kırsalından Bakurê Kürdistan’a geçmek isteyen 8 genç Türk askerlerinin eline düştü. İşgalci Türk ordusu askerleri gençlerden 6’sına fiziki şiddet ve işkence yaparak yaraladı, diğer 2 genci ise katletti.

İşkenceye maruz kalan ve ölümden dönen gençlerden Ela İbrahim, olayın detaylarını şöyle anlattı: “Ben ve amcaoğullarım Hayil Xelîl ve Ehmed Ayid Eyaş Türkiye’de çalışmak için yola çıktık. 5 genç daha bizimle beraber geldi. Silûk’ün 30 km doğusundaki Iwêşiyê köyüne sınırı geçmek için gittik. Saat 12.00’de köye ulaştık ve sabaha karşı saat 03.00’de sınıra doğru yol aldık. Sınırı geçtiğimizde gördük ki Türk askerleri etrafımızı sarmış. Askerler 2 saat boyunca bizi vahşice dövdüler ve görüntülerimizi çektiler. Oradaki 2 gence de ateş edip katlettiler.”

İbrahim, Türk askerlerinin gençleri katlettikten sonra kendilerine ateş açtığını söyledi ve şöyle devam etti: “Askerler bizi sınıra getirdi ve koşmamızı söyledi. Sınırın Rojava tarafında geçtiğimizde arkamızdan ateş açtılar. Ateşin ardından ben ve Nayif Hemîd yaralandık. Yaralanmaktan kurtulan diğer gençler bizi Nis Tel köyünde bulunan YPG savaşçılarının noktasına ulaştırdı. Savaşçılar bizi Girê Spî’deki Wetenî Hastanesi’ne götürdü ancak katledilen gençlerin cenazeleri sınırda kaldı.”

Türk askerlerinin vahşetinden kurtulan gençlerin isimleri şöyle: Nayif Hemîd, Ela Ibrahîm, Hayil Xelîl Ebû Eyaş, Talib Xelef ve Ehmed Ayid Eyaş.