Türkiye işgalini kalıcılaştırıyor, KDP yardım ediyor!

Güney Kürdistan topraklarına giren Türk ordu güçleri işgalci kalıcılaştırmaya çalışıyor. Alana gitmek isteyen gazeteciler ise KDP asayişi tarafından engelleniyor.

Türk ordu güçleri geçtiğimiz günlerde Şemzinan (Şemdinli) ve Rubarok’tan sınırı geçerek ve helikopterlerle yapılan indirmelerle Güney Kürdistan topraklarına girdi.

Ordu güçlerinin işgal amacıyla Güney Kürdistan topraklarında girdikleri; Heci Beg Suyu, Bermize köyü çevresi ile Siro Dağı'nda kalıcılaşmak için hazırlıklar yaptığı bildirildi.

KÖYLÜ ANLATTI

Türk ordu güçlerinin bölgedeki hareketlerine ilişkin bilgi veren ve adının açıklanmasını istemeyen Bermize köyü sakini, şunları aktardı:

"Üç gündür durmadan köyümüzün çevresine, Kani Reş, Siro Dağı'na güç aktarıyorlar. Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla 6 tane tank ve çok sayıda top ile ağır silah getirmişler. Getirdikleri tank ve ağır silahları yerleştirmek için Siro Dağı tepesindeki ormanların hepsini kestiler. Köyümüzün üst tarafındaki tepeciklere tanklarını yerleştirmek için dozer, grayder gibi iş makinalarını getirdiler. Getirilen iş makineleri gece gündüz durmadan çalışıyor. Köyümüzün üstündeki tepelere yerleştikten sonra Siro dağı tepesine de çıkmaya başladılar. Şimdi Siro dağı tepesinde de kalmak için yer yapıyorlar.”

'HALK ÖFKELİ'

Halkın Türk ordusunun bu işgaline karşı çok öfkeli olduğunu söyleyen köylü, köyün içinde, yakın çevresinde ve Deşta Heyatê’den geçen Heci Beg suyu üzerinde kurulu olan KDP asayişinin bu işgale ses çıkarmaması, bir nevi göz yummasına oldukça tepki olduğunu söyledi.

GİZLİ BİR ANLAŞMA MI?

Türk ordusunun bölgedeki işgalini izlemek ve haber yapmak için dün Bermizê köyü, Deşta Heyatê ve Heci Beg Suyu taraflarına gitmek isteyen gazeteciler de KDP asayişi tarafından alana sokulmadı. Dün öğleden sonra bölgeye gitmek isteyen yerel basın ve Galî Kürdistan TV’nin muhabirlerinin alana sokulmaması, işgalde KDP ile Türkiye arasında gizli bir anlaşmanın olduğu yönünde tahminlere yol açtı.