Türk, kayyumu protesto etti: Başaramayacaklar!

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, kendilerini kayyum atamalarıyla sindiremeyeceklerini söyledi. HDP Milletvekili Aslan da "Halkımız bu korsan başkanları asla kabul etmeyecektir" dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, kendisinin yerine kayyum atanmasını belediye binası önünde yaptığı açıklama ile protesto etti. Saldırıların, Rojava’da Kürtlerin kazanımlarına karşı duyulan öfkeyle de ilgisi olduğunu belirten Türk, "Çöktürme Planı ile bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Biz bunları geçmişte de yaşadık. O zaman başaramadılar, bizi sindiremediler. Şimdi de öyle olacak. Başaramayacaklar" dedi. 
AKP'nin tekçi anlayış politikası ile ülkeyi yönetmeye çalıştığı ve farklı en ufak sese bile tahammülünün olmadığına dikkati çeken Türk, "Tek sesli bir Türkiye yaratılmasına karşı mücadele edeceğiz" diye konuştu. 

ASLAN: HALKIMIZLA DİRENECEĞİZ

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ise atanan kayyumu “Korsan başkan” olarak nitelendirdi. Aslan, "Halkımız bu korsan başkanları asla kabul etmeyecektir. Halkımızla birlikte direnmeye devam edeceğiz" dedi.