GÖRÜNTÜLÜ

Türk Ordusu gerillaya karşı yasaklı silahlar kullanıyor

Dünya çapında 109 ülkede kullanımı yasak olan misket bombaları, Kürdistan dağlarında Türk ordusu tarafından gerillaya karşı yoğun bir şekilde kullanılıyor. ANF söz konusu görüntülerin görüntülerine ulaştı.

Gerilla eylemlerine karşı hareket edemeyen Türk ordusu, Kürdistan dağlarında yasak silah kullanıyor. Türk ordusu, yoğun hava saldırıları, tank, top, havan, A4, A6 silahlarının yanı sıra dünya çapında yasaklı olan birçok silahı da gerillaya karşı kullanmaktadır. Bunlardan en dikkat çekici olanı ise misket bombalarıdır.

Tüm dünyada yasaklı olan bu bombalar Türk ordusu tarafından neredeyse her gün yoğun bir şekilde Kürdistan dağlarına yağdırılıyor. İçinde C4 patlayıcı ve camdan bir kapsülle yapılan bu patlayıcı bir obüs topunun içerisine yoğun bir şekilde doldurularak gerilla alanlarına bombardıman şeklinde gönderiliyor. Özellikle gerillanın en yoğun savaş alanlarından biri olan Zağroslar’da adım başı bu misketlere rastlamak mümkün. En küçük bir titreşimde patlama riski olan bu bombalara karşı gerillalar, kendi tecrübeleri ile geliştirdikleri yöntemle bunları boşa çıkarıyor.

Bölgedeki ANF muhabirleri söz konusu silahların görüntülerine ulaştı.