Uludere ve Gever'de imha edilen tankların fotoğrafları

29 Mayıs günü ve 13 Haziran günü Türk ordusuna ait 2 tankın imha edildiğine dair fotoğraflar ortaya çıktı. Gerilla kaynakları görüntülerin de kısa süre sonra Gerilla TV'de yayınlanacağını duyurdu.

HPG gerillaları 29 Mayıs günü ve 13 Haziran günü Türk ordusuna ait 2 tanka yönelik eylem gerçekleştirmişti. HPG-BİM; Gerillaların 29 Mayıs günü Gever şehitleri anısına Oremar karakoluna yönelik gerçekleştiği eylemde 1 tankın imha edilerek 4 askerin öldürüldüğü ve 6 askerin yaralandığını açıklamıştı.

Yine HPG, 13 Haziran günü Şırnak'ın Uludere de bir tanka yönelik eylem gerçekleştirdiğini açıklamış ve gerillaların bu eylemde bir tankı imha ederek içindeki 5 askerin de öldürüldüğünü duyurmuştu. Her iki eyleme ilişkin fotoğraflarda tankların imha edildikleri net bir şekilde görülmektedir.

Ayrıca HPG kaynaklarından aldığımız bilgilere göre yapılan eylemlerin görüntüsü de kısa bir süre içerisinde Gerilla TV sitesinde yayınlanacak.

Türk medyasının tüm gizleme çabalarına rağmen gerillaların Türk ordusuna büyük kayıplar verdirdiği bu fotoğraf ve görüntülerden anlaşılmaktadır. 

...