Ulusal birliğe parlamenterlerden tam destek

KNK'nin 15-16 Temmuz'da düzenleyeceği Kürt ulusal birliği tartışma platformuna ilişkin konuşan Goran ve Yekgirtû parlamenterleri, çalışmaya her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Kürdistan Ulusal Kongresi'nin (KNK) Kürt ulusal birliği için başlattığı ortak platform çalışmasına destekler büyüyor. 12 Haziran'da Süleymaniye'de düzenlediği ortak basın toplantısıyla Kürt ulusal birliği çalışmalarını başlatan KNK, şimdiye kadar Kürdistan'ın dört parçasından onlarca siyasi parti ile yaptığı görüşmelerin ardından 15-16 Temmuz tarihlerinde ortak bir platform düzenleme kararı aldı.

KNK'nin başlattığı ulusal birliği tartışma çalışmasına ilişkin konuşan Goran (Değişim) Hareketi parlamenteri Perwa Elî, çalışmayı çok olumlu bulduklarını belirterek, "Kürt ulusal birliği ve kongresinin tartışılacağı böyle bir çalışmadan son derece mutluluk duyduk. Bu çalışmaya 300 kişiden fazla kişinin katılması planlanıyor. Buradan çok güçlü bir sinerjinin çıkacağı kanaatindeyim. Kürdistan'ın dört parçasından çok güçlü bir katılım olması bekleniyor" dedi.

'KONUŞMA FIRSATI BULACAĞIZ'

Platformun Kürt siyasi güçlerini birbirine yakınlaşma ve sorunlarını konuşma için de bir zemin olduğunu söyleyen Elî, "Şu anda başta Güney Kürdistan olmak üzere Kürdistan'ın her parçasında sorunlar yaşanıyor. Bizim sorunlarımızı konuşmamızın tam zamanıdır artık. Bu bir tartışma platformudur. Burada bizler kendi aralarımızdaki sorunları da konuşma fırsatı bulabileceğiz ve herkes ne düşündüğünü özgür bir platformda dile getirecek" ifadelerinde bulundu.

ELÎ: ÇALIŞMADA YERİMİZİ ALACAĞIZ

Elî, Goran Hareketi'nin ulusal birlik çalışmasına her türlü desteği vereceğini kaydederek, "Kürt halkının geçmişten gelen sorunlarının konuşulacağı bu çalışmayı Goran Hareketi olarak olumlu buluyoruz. Bizler de bu platformda yerimizi alacağız. Ümit ediyorum ki diğer siyasi partiler de olumlu yaklaşım gösterir ve halkımıza hizmet edeceğimiz bir çalışma ortaya koyarız" diye kaydetti.

CEWDET: DESTEĞE HAZIRIZ

Yekgirtû Îslami Partisi parlamenteri Şêrko Cewdet ise partisinin de çalışmaya destek vermeye hazır olduğunu kaydederek, "KNK, Kürt ulusal birliği için başlattığı çalışmanın neticesinde bu ayın ortalarında bir platform düzenlemeyi öngörüyor. Kürdistan'ın dört parçasının sorunlarının görüşüleceği bu çalışmaya her türlü desteği vermeye hazırız. Kürdistan için atılan her adımın arkasındayız. Halkımıza hizmet edecek olan her türlü çalışmaya destek vermek bizim için onur olur" dedi.