Urfa Bozova'da ev baskınları: 11 gözaltı

Bozova'da askerler tarafından köylerde yapılan ev baskınlarda aralarında DBP ve HDP ilçe yöneticilerinin de olduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Urfa'nın Bozova (Hevag) ilçesine bağlı  köylerde askerler tarafından sabah saatlerinde sosyal medyada yapılan paylaşımlar gerekçe gösterilerek "Örgüt propagandası" ve "Örgüt üyeliği" ile "Cumhurbaşkanına hakaret" iddialarıyla eş zamanlı olarak ev baskınları yapıldı. Evlere yapılan baskınlarda aralarında DBP ve HDP yöneticilerinin olduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Baskınlarda, Arpetin (Gözenek) köyünde DBP Bozava ilçe yöneticileri Ahmet Aydın ve Ekrem Doğan, Sığırcık köyünden Ali Bağmacı, Gunik köyünden Cevher Akgün, Qosar (Koçhisar) köyünden Muhittin Şeker, Enver Polat ve İbrahim Dağ, Kargılı köyünden Sabri Yıldırım, Türkmenwêran köyünden Emin Yaprak, Qavacıx (Kavacık) köyünden Meya-Der Bozova İlçe Temsilcisi Hasan Kurtaran ve Cavsak köyünden Bülent Gökhan gözaltına alındı.

Hacılar ve Cavsak köylerinde ise evlerine baskın düzenlenen Müslüm Kocaoğlu ve İsmail Güzel'i  evde bulunamadıklarında  dolayı için gözaltına alınamadıkları öğrenildi.

Gözaltına alınanlar ilçe jandarma karakolunda tutuluyor.