Urfa’da Bakanı, Belediye Başkanı ve eski vekiliyle AKP’lilerin büyük yolsuzluğu

Türkiye’de AKP’nin iktidara geldiği günden beri AKP’li bakan, milletvekili ve yöneticilerin öncülük ettiği yolsuzluk ve usulsüzlüklerin ardı arkası kesilmiyor.

Urfa’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AKP’li Urfa Büyükşehir Belediyesi Nihat Çiftçi ve eski AKP Urfa Milletvekili Müfit Yetkin’in tarafından oluşturulan çete yapılanması üzerinden yakınlarına, köylülerin yüz yıllık işlettiği ve ata-babalarından kalan arazileri tapuladıkları ve sonradan yine köylülere satmaya çalıştıkları ortaya çıktı.

Türkiye’de AKP’nin iktidara geldiği günden beri AKP’li bakan, milletvekili ve yöneticilerin öncülük ettiği yolsuzluk ve usulsüzlüklerin ardı arkası kesilmiyor. Urfa’da eski AKP Urfa Milletvekili Müfit Yetkin, akrabaları üzerinden tapuladığı hazine arazilerini daha sonra yüzyıllardır o arazileri ekip biçen asıl sahiplerine kurmuş olduğu çete üzerinden yeniden satmak adına büyük bir rant ve yolsuzluğa imza attığı ortaya çıktı.

Urfa merkez Karaköprü ilçesine bağlı Kepirli, Küçük Horzum, Kadıkendi, Aşık, Yenice, Akziyaret, Hancığaz, Mehmetçik, Karaköprü, Göktepe, Derman, Örencik, Dağeteği, Maşuk, Horzum, ve Yarım Tepe gibi mahallelerde 70 bin dönüm üzerinde hazine arazisinin AKP’li Urfa eski Milletvekili Yetkin tarafından yönlendirilen çete bir yapılanma tarafından akrabaları üzerine tapu edildiği ve mafya usulü bir yöntem ile arazi sahiplerine fahiş fiyatlar ile tekrardan satılmaya çalışıldığı öğrenildi.

BAKAN ÇELİK VE BELEDİYE BAŞKANI ÇİFTÇİ DE İŞİN İÇİNDE

Söz konusu arazilerin verimli ve önemli araziler olması ise dönen rant ve usulsüzlük boyutunu gözler önüne seriyor. Yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlüklerin eski AKP Urfa Milletvekili Müfit Yetkin ile dönemim AKP’li Karaköprü Belediyesi ve şimdinin AKP Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile beraber yapıldığı ve belediye içerisinde güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Çiftçi’nin tapulama işlerinde Yetkin’e alan açtığı öğrenildi. Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AKP Urfa Milletvekili Faruk Çelik’in de aracı olduğu yolsuzluklarda kimi belge ve evraklara imza attığı belirtildi.

ANKARA’YA GİTTİLER AMA AKP’LİLER OLAYIN ÜZERİNİ KAPATMA ÇABASINDA

Karaköprü ilçesine bağlı Horzum Mahallesi’ndeki 805 dönümlük hazine arazisinde yapılan kayıt dışı tapulama ve araziyi kullanan köylülerin durumu fark etmesi üzerine ortaya çıkan rant ve usulsüzlük, AKP’li milletvekili ve belediye başkanının içerisine girdiği yolsuzluğu gözler önüne serdi. Yüz yılı aşkın süredir aynı arazileri ekip biçtiklerini söyleyen köylüler, AKP’li eski milletvekili Yetkin ile belediye başkanı Çiftçi’nin oluşturduğu ve içerisinde avukat ve bürokratların yer aldığı grup tarafından arazilerinin Yetkin ve Çiftçi’nin yakınları üzerine tapulandığını belirtti. Mağdur olan köylüler, seslerini duyurmak için Ankara’ya kadar gittiklerini kaydederken, hiç kimse tarafından muhatap alınmadıklarını, tutmak istedikleri kimi avukatların ise söz konusu mafyavari bir şekilde işlerini yürüten çete yapılanmasından korktuğu için davayı almadıkları dile getirdi. Konunun birçok AKP’li siyasi ile görüşüldüğü öğrenilen olaya ilişkin hiçbir AKP’li siyasi kimliğin olayı üzerini kapatma çabasına girdiği öğrenildi.

YOLSUZLUKLA TAPULADIKLARI ARAZİYİ SAHİPLERİNE SATMAK İSTEMİŞLER

Yaklaşık 100 haneden oluşan Horzum Mahallesi sakinleri, 805 dönümlük arazilerinin AKP eski Urfa Milletvekili Müfit Yetkin’in halası Emine Yetkin üzerine tapulandığını, yapılan usulsüzlük ve rant olayından 6 ay sonra haberdar olduklarının altını çizdi. Horzum Mahalle Muhtarı Mustafa Kılıç, durumu ancak tapu kadastroya gidince öğrendiklerini ve kendi arazilerinin başkası adına tapulandığını gördüklerini dile getirdi. Yapılan sahtecilik ve usulsüzlüğe tapu kadastroda AKP’li eski milletvekili Yetkin’in ayarladığı bazı müdür ve memurların da karıştığını söyleyen Kılıç, hazine arazisini 100 yılı aşkın süredir işlettiklerini ve ata dedelerinden bu arazilerin kendilerine kaldığının altını çizdi. Yapılan usulsüz tapulama işlemi ardından kendilerine avukatlar aracılığıyla mektup gönderildiğini söyleyen Kılıç, mektupta “Bir dönüm araziyi 15 bin TL’ye size verelim” diye kendilerine satılmak istendiğini açmak istedikleri davayı hiçbir avukatın almadığını kaydetti. Kılıç, “Mahkemeye gittiğimizde avukatlar bize ‘Bu adamlar işin içerisinde ise biz giremeyiz. Onlardan korkuyoruz’ dediler” diye ifade etti.

‘YETER Kİ SES ETMEYİN ‘HALLEDECEĞİZ’

Daha sonra kendilerine “Siz ses etmeyin dönümünü 3 bin TL’ye size verelim. Yeter ki ses etmeyin” AKP’li eski milletvekili Yetkin’in avukatları tarafından bir teklif ile gelindiğini dile getiren Kılıç, “Tarlamızı bize geri satacaklar ve bize de ses etmeyin diyorlar” diyerek yaşanan rant ve yolsuzluğa dikkat çekti. AKP eski milletvekili Müfit Yetkin ile de görüştüklerini söyleyen Kılıç, “O da bize ‘avukatların yanına gidin bizim yanımıza gelmeyin’ diyor. Avukat da suçu bunların üstüne atıyor. Çiftçi olarak nereye gidelim. AKP Urfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü de aradık. O da ‘halledeceğiz’ dedi, bekliyoruz ama halen hallolmadı. Biz nereye gideceğiz. Yüz senedir elimizde olan tarlalarımızı alıyorlar. Bu nasıl bir kanun ki fakirlerin mallarını zenginlere ve ağalara veriyor. Hani çiftçi milletin efendisiydi? Zengin insanlara peşkeş çekip ağalara veriyorlar” dedi.

...