Van'da bir doktor 'milli güvenliğimiz' denilerek açığa alındı

Yaralı korucu ile ilgilenmediği yönünde iddialara uğrayan doktor "Konu milli güvenliğimizle ilgili" denilerek açığa alındı.

Van'ın Erciş ilçesinde öğrencilere cinsel istismarda bulunan öğretmenler hala görevini sürdürürken, tecavüzde, panzerlerle düzenlenen infazlarda harekete geçmeyen bürokrasi, Çaldıran'da yaralı korucuyla ilgilenmediği iddia edilen Doktor O.Y'yi açığa aldı.

TALİMAT VALİDEN, İNCELEME REKTÖRDEN

Van Valisi Murat Zorluoğlu’nun YYÜ Rektörü Peyami Battal’ı arayarak, "Bu hasta milli güvenliğimizle ilgili bir hassasiyettir. Derhal gereğini yapın ve açığa alın" talimatını verdiği öğrenildi.

Çaldıran’da yaşanan olay şöyle gelişti:

Çaldıran ilçesinin Başeğmez Mahallesi Kafdağı mevkiinde tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 32 yaşındaki Korucu İsmail Deniz ölürken, Emrullah Çiçek ise yaralanmıştı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezine kaldırılan yaralıyla ilgilenmediği iddia edilen doktor, hakkında soruşturma başlatılarak açığa alındı. Van Valisi ve YYÜ Rektörü ise "Doktorun yaptığı cezasız kalmayacak" şeklinde açıklamalar yaptı.

REKTÖR: HEMEN AÇIĞA ALDIK!

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, bugün hastanelerinde yaşanan olayla ilgili bir doktor hakkında soruşturma başlattıklarını ve hemen açığa alacaklarını söyledi. Prof. Dr. Battal, “Bu güvenlik görevlimiz ise hassasiyetimiz daha da artmaktadır. Eğer hastanemizde varsa herhangi bir hastaya yeterince ilgi göstermeyen bir personel, gereği neyse yapmaktan çekinmeyiz” dedi.

VALİ: CEZALANDIRILACAK!

Öte yandan ölen Korucu İsmail Deniz’in ailesine taziye ziyaretinde bulunan Van Valisi Murat Zorluoğlu ile görüşen yaralı korucu Çiçek’in ağabeyi, hastanede doktorun kendilerine ilgi göstermediğini savunarak, konuyla ilgilenilmesini istedi. Bunun üzerine Vali Zorluoğlu, “Haberim var, soruşturma başlatıldı. Kim varsa bu anlamda cezalandırılacak” diye konuştu.