Van’da Yüksek’in tutuklanması protesto edildi

DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek’in tutuklanması Van’da yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek’in tutuklanması Van’da yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek’in tutuklanmasını protesto etmek amacıyla düzenlenen basın toplantısına DBP ve HDP’li il yöneticileri, DBP’li belediye eşbaşkanları katıldı.

Basın açıklamasını okuyan DBP Van İl Eşbaşkan vekili Metin Kutaz, Kürtlerin 7 Haziran’da gösterdiği siyasi başarıyı hazmedemeyen AKP hükümetinin son zamanlarda HDP ve DBP’nin siyasi çalışmalarını suç sayarak, kriminalize ettiğini belirtti.

DBP’nin 126 PM üyesinden 110’unun tutuklandığını ve son bir yıl içinde 3 PM üyelerinin ise katledildiğini hatırlatan Kutaz, “Bununla yetinmeyen Saray yargısı son olarak Eşbaşkanımız Kamuran Yüksek’i yaptığı basın açıklamalarını bahane ederek tutukladı. Sayın Yüksek’in tutuklanmasıyla demokratik siyaset önünü bir daha tıkatılmak isteniyor. Bu tür yöntemler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bizi mücadelemizden alıkoyamayacak ve sonuçsuz kalacaktır. Bu tür çabaların sonuç vermeyeceğini bir kez daha kamuoyuna deklare ediyoruz. Eşbaşkanımız derhal serbest bırakılmalı, demokoratik siyasetin önü açılmalıdır. Aksi takdirde bunun siyasi faturası AKP'ye ağır olacaktır” dedi.

...