Van ve Amed'de siyasi soykırım: 32 gözaltı, 3 tutuklama

Van ve Amed'de DBP'liler ile işverenlerden 31 kişi gözaltına alındı, 3 kişi tutuklandı. Medyascope TV Muhabiri de gözaltına alındı.

AKP/Saray rejimi, teslim alamadığı Kürt halkına dönük siyasi soykırım uygulamalarını sürdürüyor.

VAN

Van'da Süphan, Karşıyaka ve Hacıbekir mahallelerinde birçok eve eş zamanlı baskınlar düzenleyen polis, aralarında DBP PM Üyesi Pervin Özgür'ün de bulunduğu 30 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar Van Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Gözaltına alınan ve şu ana kadar kimliği belirlenen 10 kişinin isimleri şöyle:

Derya Soğuk Bulak, Vahap Kaba, Yavuz Yıldız, Saime Yıldız, Pervin Özgür, Serap Güvenç, Muğdat Yorulmaz, Ferhat Komi, Akif Komi ve Mehmet Numaş.

AMED

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 22 Haziran’da işverenlere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlardan Mehmet Çelik, Nihat Salmış ve Fırat Bal adliyeye çıkarıldı. Savcılık tarafından tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Çelik, Salmış ve Bal, "örgüte finansman sağlamak" iddiasıyla tutuklandı.

Birtane İnşaat'ın sahibi Celalettin Birtane de 30 Haziran'da tutuklanmıştı.

Amed'in Ergani ilçesinde DBP'li Belediye Eş Başkan Yardımcısı Gülistan Polat'ın evine sabaha karşı polis baskın düzenledi. Evde yapılan aramanın ardından gözaltına alınan Polat, Amed'e götürüldü.

Internet üzerinden yayın yapan Medyascope TV Muhabiri Mehmet Çakmakçı da, Amed'deki evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı.