Vezirava köyünde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

İki gündür Saray çetelerinin soykırım saldırılarına maruz kalan Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Vezirava köyü ile Çimenli mezrasında sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

İki gündür Saray çetelerinin soykırım saldırılarına maruz kalan Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Vezirava köyü ile Çimenli mezrasında sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu akşam saat 20:00’den itibaren yürürlüğe girecek olan yasak, ikinci bir emre kadar sürecek.

Sıkıyönetimin 18'inci gününde sürdüğü Hakkari'nin Gever (Yüksekova) İlçe merkezine 2 kilometre uzaklıkta bulunan ve Oremar (Dağlıca) yolundaki Vezirava (Vezirli) ve Çimenli mezrasında da bu akşam saat 20.00 itibariyle "sokağa çıkma yasağı" ilan edildi. Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Halen devam eden operasyonel faaliyetler esnasında bölücü terör örgütü mensuplarının Yüksekova ilçe merkezinden çevre köy ve mezralara kaçması sebebiyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan kamu düzeni, huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, ilimiz Yüksekova ilçesine bağlı Vezirli köyü ve Çimenli mezrasında da 30 Mart 2016 günü saat 20.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş olup, Vezirli köyü ve Çimenli mezrasına giriş-çıkışlar da yasaklanmıştır" denildi.

Dün öğleden sonra zırhlı araçlardan köy yolunda sivil bir araç taranarak 2 kişi ağır yaralanmış, bilinci kapalı 2 kişiden ise haber alınamıyor. Saldırı sonrası, 2 yaralı HPG gerillası olduğu iddiasıyla söz konusu köy 100'den fazla kobra, panzer, kirpi, tank ve helikopterlerle kuşatmaya alınıp, köylüler de "Köyü boşaltın, yoksa köyü de sizi de yakarız!" tehditleriyle çıkarılmıştı. Dünden bu yana yapılan arama-tarama faaliyetlerinde kimseye rastlanılmaması üzerine, köyde de sıkıyönetim ilan edildi.