Xurmatu Peşmerge Komutanı: Talimat gelirse savaşacağız

Selahaddin’in Xurmatu ilçesinde yeniden başlayan çatışmaların, Heşd El Şebi’nin hiçbir sebep yokken yeniden saldırması üzerine başladığını belirtti.

Selahaddin’in Xurmatu ilçesinde yeniden başlayan çatışmaların, Heşd El Şebi’nin hiçbir sebep yokken yeniden saldırması üzerine başladığını belirten YNK Xurmatu cephesi askeri sorumlusu Abdullah Bor peşmergenin çatışmaların çıkmaması için özen gösterdiğini, üstten talimat gelmesi durumunda Heşd El Şebi güçlerine karşı savaşacaklarını belirtti.

Türkmen cephesinin Xurmatu’da yaşanan çatışmalardan PKK’yi sorumlu gören açıklamalarına da cevap veren Bor, “Bunlar kesinlikle doğru değil. Biz buradayız ve böyle bir şeye şahit olmadık” diye konuştu.

Bor, ilçede halen gergin durumun devam ettiğine de dikkat çekerek şunları belirtti: “Biz yarın taraflar arasında Kerkük’te sorunların çözümü için yapılacak toplantıyı beklerken, Heşd El Şebi güçleri bugün öğleden sonra yeniden saldırmaya başladı. Toplantının yarın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bilmiyoruz. İlçedeki gerginlik halen sürüyor. Oysa biz bugün ilan edilen ateşkes kararına uyduk.”

...