Yazar'ı, ailesi, mücadele arkadaşları uğurladı

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Kürt siyasetçi Feridun Yazar, memleketi Urfa’da Kürdistan bayrağına sarılı tabutu ile getirildiği son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Kürt siyasetçi Feridun Yazar, memleketi Urfa’da Kürdistan bayrağına sarılı tabutu ile getirildiği son yolculuğuna uğurlandı.

Bir süre önce yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesi'nde dün sabah saatlerinde yaşamını yitiren 72 yaşındaki Kürt siyasetçi Feridun Yazar, doğduğu topraklarda gözyaşları ve ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı. Akşam saatlerinde ailesi tarafından Urfa getirilen Yazar, Mehmet Akif İnan Hastanesi'nde kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Öğlen saatlerinde Yazar'ın Kürdistan bayrağına sarılı tabutu, ailesi, yakınları, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, DBP Eşbaşkanı Sabahat Tuncel, bölge milletvekilleri ve belediye eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu binlerce kişi tarafından defnedileceği Ordek a Biçûk Mahallesi'ne getirildi. Köyün dışında bulanan mezarlıkta kitlesel olarak kılınan cenaze namazının ardından Yazar, gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Cenaze töreninde konuşan Yazar'ın kızı Revşan Yazar, babasının yaşamı boyunca mücadele eden biri olduğunu söyledi. Yazar'ın yalnız kendi babası olmadığını dile getiren Revşan, "Hayatı boyunca hep dik ve onurlu durmuştur. Demokrasi, özgürlük ve halkların kardeşliği için mücadele vermiştir. Onurlu bir şekilde gitti. Her zaman onun yolundan gideceğim. Hem babam hem önemli bir değer gitti, hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Kürt halkına baş sağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Sabahat Tuncel de, 72 yaşında yaşamını yitiren Yazar'ın Kürt halkının vermiş olduğu demokrasi mücadelesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi. Yazar'ın yaşamı boyunca Kürt halkının mücadelesinin yanında durduğunu ve bulunduğu her alanda Kürt halkının haklarını savunduğunu söyleyen Tuncel, şöyle konuştu: "Ona söz veriyoruz. Halkımız ve Ortadoğu halkları özgür olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizzat kendisi yaşadı acıyı ve zulmü. Bütün yaşadıklarına rağmen her zaman barıştan ve halkların yanında oldu. Bu erdemli duruşu hepimizin örnek alması gereken bir duruş. Şimdi halkımıza ve bize dayatılan zulme karşı Feridun Yazar'ın yaptığı gibi Kürt halkının birliği ve mücadelesini sürdürmemiz gerekiyor. Bu mücadele onurlu bir mücadele. Bizde bu onurlu mücadeleyi sürdüreceğiz." 

Tuncel'in ardından konuşan ve yaşamı mücadele ile geçen bir yurtseveri uğurladıklarını ifade eden DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, Yazar'ın yaşamının kendilerine Kürt halkının mücadelesini anlattığını söyledi. Fedakar ve güzel bir insanı yitirdiklerini aktaran Güven, "Türkiye'ye demokrasi gelene kadar, birlik olana kadar, Kürt sorunu çözülene dek mücadelemiz devam edecek. Gençliğinde başlayan mücadelesinde Kürt halkının sömürge altında olduğunu söyleyip, Kürt halkının dünya halkları gibi özgür olana dek mücadele etmek gerektiğini söyledi. Ölümü bizim için ağır oldu ama ona şu sözü veriyoruz; onun yolunda yürüyeceğiz. Kürt halkının başı sağ olsun" dedi.

Bu arada cenazenin getirildiği mahalle girişinde TOMA ve zırhlı araçlar eşliğinde yoğun önlem alındı.