YBŞ komutanı Pêncwênî son yolculuğuna uğurlandı

YBŞ komutanlarından Zagros Pêncwên kitlesel olarak son yolculuğuna uğurlandı.

Şengal’de 12 Haziran günü şehit düşen Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) komutanlarından Zagros Pêncwên (Usama Abdullah) dün akşam saatlerinde kitlesel bir törenle toprağa verildi.

Tören, Pêncwên’in Germik beldesine bağlı Sersuraw köyünde düzenlendi. PKK Şehit Aileleri Komitesi, Yurtsever Gençlik Hareketi ve Tevgera Azadî üyeleri ile Şehit Zagros’un aile üyelerinden oluşan kalabalık bir kitle törene katıldı.

'ÖRNEK BİR YAŞAM VE MÜCADELE SERGİLEDİ'

Güney Kürdistan PKK Şehit Aileleri Komitesi Üyesi Fetiye Alî, buradaki konuşmasında, gerilla ve savaşçıların dört parça Kürdistan’da verdiği mücadeleye dikkat çekti. Alî, Zagros Pêncwên’in de bu mücadele içerisinde yar alarak halkının özgürlüğü için Şengal ve Rojava’da savaşarak şehitler kervanına katıldığını söyledi.

Tevgera Azadî Eş Başkanı Mihemed Abdullah ise Şehit Pêncwên'in Kürdistan gençliği için örnek bir yaşam ve mücadele sergilediğini söyledi. Abdullah, "Güney Kürdistan siyasi partileri olarak şehitlerimizin verdiği mesajı doğru anlayıp birliğimizi geliştirmeliyiz. Kürdistan parçaları arasında fark gözetmeden mücadele eden Şehit Zagros, ulusal birlik şehididir" diye konuştu.