YBŞ: Çete saldırıları boşa çıkarıldı, 10 çete öldürüldü

YBŞ Genel Komutanlığı dün Şilo Yaylası ve Mediba köyüne 4 koldan saldıran DAİŞ çetelerinin püskürtüldüğünü, çatışmalarda 10 çetenin öldürüldüğü bildirildi.

YBŞ Genel Komutanlığı dün Şilo Yaylası ve Mediba köyünde yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

YBŞ Genel Komutanlığı açıklamasında şunlar belirtildi:

“Dün sabah saat 04.00 sularında büyük bir güç ve zırhlı araçlar ile YBŞ/YJŞ savaşçılarının Şilo Yaylası ve Mediba köyünde bulunan mevzilere saldırı olmuştur.

Bazı cephelerde savaşçılarımız ile DAİŞ çeteleri arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Yoğun çatışmalar sonucu saldırılar öğlen saat 13.00 suları kırılmıştır, fakat ara ara bazı yerlerde çatışmalar yine devam etmiştir. 4 koldan yapılan saldırılara karşı güçlerimiz çetelere ağır darbeler vurmuş ve bazı çeteler ferdi silahlarını bırakarak kaçmışlardır. Bu çatışmalarda çete kayıpları şöyledir: 10 çete öldürülmüş, 8 çete ise yaralanmıştır.

Güçlerimizin eline geçen cephaneler de şunlardır: 4 Klaşnikof, B-7 ve 12 mermisi, BKC ve zinciri, 1 Karnas ve raxtı, 27 jarjör, 5 adet el bombası.

Ayrıca Şehit Dilgeş alanında da çatışmalar yaşanmakta ve şu ana kadar da devam etmektedir.

Koalisyon uçakları da Şengal’e bağlı Şikeni köyünde bulunun DAİŞ çeteleri 2 sefer bombalamıştır. Yapılan hava saldırısı sonrası çetelerin ölü ve yaralıları hakkında her hangi bir bilgi elimize geçmemiştir.