GÖRÜNTÜLÜ

YBŞ: Çetelerin 6 saldırı girişimi de kırıldı

DAİŞ çetelerinin Şengal’e yönelik dünden bu yana yaptığı saldırı girişimine ilişkin açıklama yapan YBŞ Genel Komutanlığı, çetelerin Mediban Köyü ve Şilo Yaylası’ndan yaptıkları 6 saldırı girişiminin kırıldığını belirtti.

 

DAİŞ çetelerinin Şengal’e yönelik dünden bu yana yaptığı saldırı girişimine ilişkin açıklama yapan YBŞ Genel Komutanlığı, çetelerin Mediban Köyü ve Şilo Yaylası’ndan yaptıkları 6 saldırı girişiminin kırıldığını ve bu saldırılarda 18 çetenin öldürüldüğü, 8 çetenin cenazesinin de ellerinde olduğunu belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan YBŞ Genel Komutanlığı, çetelerin sabah saat 04:30 sularında Mediba köyü ve Şilo Yaylası’na yönelik geniş kapsamlı bir saldırı gerçekleştirdiğini belirtti. DAİŞ çetelerinin bomba yüklü araçlar ile Mediba köyüne saldırdığını vurgulayan YBŞ Genel Komutanlığı, “Bu yapılan saldırılar YBŞ/YJŞ güçlerimiz tarafından boşa çıkarılmıştır. Çeteler bu saldırıları ile Mediba köyü ile Şilo Yaylası’nın bağlantısını koparmak istemişlerdir. Sikini köyünden Mediba köyüne kadar bulunan alanda 6 farklı yönden saldırı girişiminde bulunan çeteler, Şilo Yaylasına girmek istedi. Fakat çeteler güçlerimizin sert cevabı ile karşılaştı ve bütün saldırıları güçlerimiz tarafından etkisiz kılındı. Alanda şiddetli çatışmalar yaşandı ve güçlerimiz öğlen saatlerinde yapılan saldırıları etkisiz kıldı. Bu çatışmalarda YBŞ güçlerine HPG/YJA-STAR gerillaları tekniki ve Koalisyon uçakları da destek sundu. Mediba Köyü ve Şehidan Yaylası Şengal dağlarının kuzeyinde önemli savunma alanlarımızdandır” dedi.

Destek sunan güçlere teşekkür eden YBŞ Genel Komutanlığı, yaşanan çatışmalarda toplam 18 çete üyesinin öldürüldüğünü, 9 çete üyesinin de yaralandığını kaydetti.

Çetelere ait 8 cenazenin ellerinde olduğunu da vurgulayan YBŞ Genel Komutanlığı, açıklamasına şöyle devam etti: “Savaş uçaklarının saldırılarında da çetelerin ölü ve yaralıları olmuştur fakat bunların sayısı hakkında net bir şey belirtemiyoruz.

Bu çatışmalarda 5 Kalaşnikof, 1 BCK, B-7, 1 M16, bir tabanca, kablosuz bir cihaz, bir kamera, 5 çanta, çok sayıda roket ve çok sayıda farklı türlerden bomba ve mermi çeşitleri elimize geçmiştir. Öte yandan zırhlı bir dozer ve 12,5 Doçka imha edilmiş ve çetelere ait 2 Hammer tipi araç ise darbelenmiştir.

Çatışmalarda Koalisyon uçakları 5 kez Tewra köyünü bombalamışlardır. Bunun sonucunda bir Hammer araç ve Katuşa bataryası imha edilmiştir. Ölü ve yararılar hakkında bilgi edinilememiştir.

Bu saldırılar sonucu 2 YBŞ savaşçımız kahramanca savaşarak şahadete ulaştı, 2 savaşçımız da hafif şekilde yaralandı.”

Yaşamını yitiren YBŞ savaşçılarının kimlik bilgileri şöyle:

Ad ve Soyad: Eli Salım Mahayer

Kod Adı: Eli Salım

Doğum Yeri: 1997 / Rebia

Şahadet Yeri: Mediban Köyü. Şilo Yaylası. 11.06.2016

 

Ad ve Soyad: İsmail Mıhemed

Kod Adı: Xwinrêj Dozwan

Doğum Yeri: Kobanê

Şahadet Yeri: Mediban Köyü. Şilo Yaylası. 11.06.2016

...
...