YBŞ: Geliyê Şilo'nun batısı çetelerden temizlendi

YBŞ, batısı çetelerden temizlenen Geliyê Şilo’daki eylemlerinde, 6 çetenin öldürüldüğünü, 1 çete cenazesinin de ellerine geçtiğini bildirdi.

YBŞ Genel Komutanlığı, güçlerinin Geliyê Şilo’da gerçekleştirdiği eylemliliğe ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

Açıklamada, "Güçlerimiz dün gece saat 23:00 sularında Geliye Şilo’da bulunan Sikêniyê köyünün üstündeki Şehit Dilgeş Tepesi'ne yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Tepede bulunan çeteler tepeyi bırakarak kaçmıştır" denildi.

Söz konusu eylemde 6 çetenin öldürüldüğü, 2 çetenin ise yaralandığı ve 1 çete cenazesinin de güçlerinin eline geçtiğinin vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Eylem sonucunda 1 adet M-16 silahı, raxtı ve 500 mermisi, 3 bin adet Kalaşnikof mermisi ve bası askeri malzemeler geçirilmiştir. Eylemi gerçekleştiren savaşçılarımız sağlam bir şekilde mevzilerine dönmüştür. Ayrıca YBŞ ve YJŞ güçlerimiz dışında hiçbir gücün yer almadığı bu eylem sonucunda Geliye Şilo’nun batısı bir kez daha çetelerden tümüyle temizlenmiştir.

'İTİBAR ETMEYİN'

Dün bazı bedbaht ve düşman kişilikler, bu çatışmaları DAİŞ çetelerinin Şengal’e yönelik kapsamlı bir saldırısı olarak yansıtarak Şengal halkı içerisinde bir tartışma ve karışıklık çıkartmak istemiştir. Bu yöndeki söylemler gerçeği yansıtmamaktadır. Güçlerimiz DAİŞ çetelerinin saldırılarını 14’üncü kez püskürtmüştür ve ilerleyişimiz devam etmektedir. Halkımıza çağrımız; bu tür bedbaht kesim ve kişilerin söylemlerine itibar etmemeleri ve resmi açıklamalarımızı esas almalarıdır."