GÖRÜNTÜLÜ

YBŞ Komutanı Guyi 'Şılo Şehitleri İntikam Hamlesi'ni anlattı

"Katliamda yaşamını yitiren halkımızın ve şehitlerimizin intikamını almak için hamle başlattık" diyen YBŞ komutanlarından Ciger Guyi, 'Şılo Şehitleri İntikam Hamlesi'ni anlattı.

YBŞ komutanlarından Guyi, 'Şılo Şehitleri İntikam Hamlesi' ile 20 kilometrelik alanı özgürleştirdiklerini, 107 çeteyi öldürdüklerini ve DAİŞ çetelerine ait birçok cephaneyi de ele geçirdiklerini belirtti.

YBŞ komutanlarından Ciger Guyi, 'Şılo Şehitleri İntikam Hamlesi' hakkında ANF'ye bilgi verdi.

Şengal'in özgürleştirilme hamlesi ile birlikte DAİŞ çetelerinin özellikle YBŞ, YJŞ ile HPG ve YJA Star güçlerinin konumlandığı Şılo alanına saldırdığını belirten Guyi, bu alanda tek olmalarından, koalisyon güçlerinin kendilerine destek vermediklerinden çetelerin saldırılarını artırdığını söyledi.

Şılo alanına yönelik DAİŞ çetelerinin son saldırısında 5 HPG gerillasının yaşamını yitirmesinin ardından 'Şılo Şehitleri İntikam Hamlesi'ni başlattıklarını kaydeden Guyi, şunları anlattı:

'HALKIMIZIN VE ŞEHİTLERİMİZİN İNTİKAMI İÇİN...'

"Katliamda yaşamını yitiren halkımızın ve şehitlerimizin intikamını almak için Şilo Şehitleri İntikam Hamlesini başlattık. Yaklaşık 20 kilometrelik alanı ve içerisinde DAİŞ çetelerinin tuttukları tepeleri arkadaşlarımız özgürleştirdi ve çetelere ait onlarca cenaze ile cephane ele geçirildi. Ardından yönümüzü Mediban'a verdik. İlk önce Mediban'ı kuşatmaya aldık. Yaklaşık bir hafta boyunca Mediban köyü kuşatmada kaldı. Kuşatmanın ardından üç kol şeklinde arkadaşlarımız Mediban köyüne saldırdı. Bu saldırılarda çatışmalar çok yoğun bir şekilde sürdü. Arkadaşlarımız çetelere ait 5 intihar aracını imha etti. Ardından arkadaşlarımız DAİŞ çetelerine ait noktalara ellerindeki ferdi silahları ile saldırılar düzenleyerek Mediban'ı özgürleştirdi. Bu özgürleştirme hamlesinde 107 çete üyesi öldürüldü ve çetelere ait 73 cenaze ile birlikte çetelere ait birçok cephane ele geçirildi."

YBŞ komutanlarından Ciger Guyi, mücadelelerini sürdürecekleri mesajını da verdi.