YBŞ Sözcüsü: Şilo Yaylası'nda bizden başka güç yok

Şengal Savunma Birlikleri (YBŞ) Resmi Sözcüsü Xebat Şengali, Şilo Yaylası'ndaki son durum ve Şengal genelinde yaşananlara ilişkin ANF’ye konuştu.

YBŞ Sözcüsü Şengali, Şilo Yaylası'nda kendi güçlerinden hariç başka hiçbir gücün olmadığını belirtti. Şengali, Kürdistan'daki direnişe sahip çıkma ve Êzidîxan topraklarına geri dönme çağrılarında da bulundu.

Şengal Savunma Birlikleri (YBŞ) Resmi Sözcüsü Xebat Şengali, Şilo Yaylası'ndaki son durum ve Şengal genelinde yaşananlara ilişkin ANF’ye konuştu. 

Xebat Şengali, Şengal'i savunan güçler arasında tek şahsi silahlar ile savaşan, koşulları olmayan, ağır silahları olmayan ve koalisyon uçaklarının desteği olmadan DAİŞ çetelerine karşı savaşan YBŞ/YJŞ güçleri olduğunu söyledi.

YBŞ/YJŞ güçlerinin Mart 2016'dan sonra büyük adımlar attığını ve Şilo Yaylası'na bağlı İmcires ve Mediba köylerini özgürleştirdiklerini belirten Şengali, şunları belirtti: "Şengal'de mevzilerde direnen tek güç bizim güçlerimizdir. Bizim güçlerden başka hiçbir güç bu köyleri özgürleştirme hamlesine katılmamıştır. Şilo Yaylası ve köyleri stratejik bir konumda oldukları için de bu son süreçlerde çetelerin 7 defa saldırı girişimi olmuştur. Çetelerin amaçladığı bu yaylayı gene ellerine geçirmekti. Fakat çetelerin yaptığı bütün saldırılar kırılmıştır. Bu saldırılarda 200'den fazla çete öldürülmüştür. Çetelelere ait çok sayıda cephane ve çete cenazeleri güçlerimizin eline geçmiştir."

'SAVUNMADAKİ TEK GÜÇ BİZİZ'

Özellikle son süreçlerde Şilo Yaylası'nda olup bitenler hakkında kara propaganda yapılması hakkında ise Şengali, şöyle dedi: "Bazı kişiler fermanın yaşandığı günlerde olduğu gibi bir panik hali yaşamaktadırlar. Böylesi söylemleri dağıtanların DAİŞ'ten bir farkları yoktur. Bu kişilerin amacı YBŞ’yi halkın arasında karalamak ve ortalığı karıştırmaktır. Fakat halkımız artık böylesi bir düzeye ulaşmıştır ki, böylesi söylenen sözlere ve pratiklere artık inanmamaktadır.”

Şengali, “Şilo Yaylası'nda YBŞ/YJŞ güçlerinden hariç başka hiçbir güç yoktur, Şilo Yaylası'nı ve Şengal dağlarını batısını savunan da tek bizim güçlerimizdir" diye ekledi.

Şengali şöyle devam etti:

"Güçlerimiz Êzidîxan toprağının her karışı için kanını vermeye hazırdır ve kendisini böylesi bir görevden hiçbir zaman çekmemiştir. Tek bir savaşçımız da kalsa kanımızın son damlasına kadar topraklarımızı ve halkımızı özgürleştirmek için mücadelemizi vereceğiz. Bütün güçler ve şahıslar şunu iyi bilmelidir ki, biz bir gücüz ve sadece Şengal Dağı değil, bütün bölgenin savunma gücüyüz.”

GERİ DÖNME ÇAĞRISI

Konuşmasının sonunda Êzidîxan topraklarına geri dönme çağrısı yapan YBŞ Sözcüsü Xebat Şengali, "Kendisini insan hakları savunucusu olarak gören herkes, bugün Kürdistan'da yaşanan direnişe sahip çıkmalıdır. Ayrıca bütün halkımızın da topraklarına, Êzidîxan'ın kutsal topraklarına dönmeleri çağrısında bulunuyoruz" diye kaydetti.

...