Yine Zap, yine bir hezimet: Türk ordusu geri çekildi-YENİLENDİ

HPG BİM, Türk ordusunun 16 Haziran’da Zap’a yönelik başlattığı işgal operasyonunda gerillanın görkemli direnişi karşısında ağır kayıp vererek geri çekildiğini açıkladı. Gerillaların eylemleri sonucunda 142 askerin öldürülürken, 18 asker de yaralandı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) işgalci Türk ordusunun 6 Haziran günü Medya Savunma Alanlarına bağlı Zap bölgesine yönelik başlattığı işgal operasyonunun 23 günlük yoğun ve şiddetli çatışmalar ardından geri çekilmek zorunda kaldığını belirtti.

HPG BİM’in açıklaması şu şekilde:

“16 Haziran günü saat 21.45’te Güney Kürdistan sınırları içinde bulunan Qela Bedewê, Şehit Munzur, Şehit Xeyri tepeleriyle Gijnê köyü sırtlarını işgal etmek amacıyla başlatılan operasyon ilk dakikadan itibaren gerillalarımızın direnişiyle karşılaşmıştır.

İnsansız Hava Araçlarının (İHA) 24 saatlik keşif desteğiyle savaş uçakları, kobra tipi helikopterler ve karadan karaya füze ve toplarla bombalanan alanda güçlerimiz üstün bir irade ve kararlılık sergileyerek düşman mevziilerini sürekli ateş altında tutmuştur. Darbe alan işgal güçlerini sürekli değiştiren işgalci TC ordusu yine de amacına ulaşamamış, gerillalarımızın fedai tarzı karşısında tutunamamıştır.

8 Temmuz akşamı başlayıp 9 Temmuz saat 02.00’ye kadar adı geçen alanları savaş uçakları, kobra helikopterler, obüs ve havan toplarıyla aralıksız bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu askerlerini skorsky helikopterlerle alandan çekmek zorunda kalmıştır.

Gerillalarımız geçen 23 günlük süre içinde 69 kez düşman güçlerini hedeflemiş; sonucu tespit edilebilen eylemlerde toplam 142 düşman askeri öldürülmüş, 18 düşman askeri de yaralanmıştır. Bu süre içinde işgalci TC ordusuna ait 2 skorsky helikopter de darbelenmiştir.

İşgal operasyonunu boşa çıkarmak ve düşman güçlerini darbelemek amacıyla fedai tarzda savaşan, düşman tekniğini gerilla taktikleriyle boşa çıkartan 6 kahraman yoldaşımız da bu operasyon esnasında şehadete ulaşmıştır.”