YJA Star gerillası Akıncı, doğduğu topraklarda son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yaşamını yitiren YJA-Star gerillası Gülsüm Akıncı, 11 yıl sonra doğduğu topraklarda, son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yaşamını yitiren YJA-Star gerillası Gülsüm Akıncı, 11 yıl sonra doğduğu topraklarda, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde konuşan baba İbrahim Akıncı, "Şehitler özgürlüğün tohumu ve mücadelemizin aydınlatıcılarıdır" dedi. 

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalında 1 Haziran'da çıkan çatışmada yaşamını yitiren YJA-STAR gerillası Gülsüm Akıncı (Silav Rover), 11 yılın ardından köyüne getirildi. Dargeçit bağlı Rover'e köyüne getirilen Akıncı'nın cenaze törenine, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Dargeçit Belediye Başkanvekili Mahmut Kılıç, belediye meclis üyeleri, DBP ve HDP yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. 

Akıncı'nın sarı, kırmızı ve yeşil renkleriyle donatılan tabutunu omuzlayan kitle Stewren Mezarlığı'na doğru yürüyüşe geçti. "Şehit namirin", “İntikam”, “ Kürdistan faşizme mezar olacak” ve "Sılav yoldaş yaşıyor, PKK savaşıyor" sloganları atılan yürüyüşün ardından Akıncı, "Çerxa Şoreşê" marşı eşliğinde toprağa verildi. 

Daha sonra cenaze töreninde konuşan baba İbrahim Akıncı, "11 yıldır kızım onuru, namusu ve özgür kimliği için mücadele etti. Bizim Kürdistan ve Apo'ya sözümüz var. Boyun eğmeden onurlu bir yaşam için şehitlerimizin yolunda yürüyeceğiz. Toprağa verdiğimiz şehitler, özgürlüğün tohumu ve mücadelemizin aydınlatıcılarıdır" dedi.

Akıncı için taziye Batman'da kurulacak.