YPG: 5 çete öldürüldü

SUK çetelerinin saldırılarına YPG/YPJ savaşçılarının anında karşılık verilmesi üzerine yaşanan çatışmalarda 5 çete öldürüldü.

YPG Basın Merkezi, SUK ve DAIŞ çetelerinin Efrîn, Şêx Maqsûd veTişrin Barajına yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

YPG açıklamasında, “SUK çetelerinin saldırıları artarak devam etmektedir. Çeteler Halep’te 16 Kasım günü öğleden sonra ve 17 Kasım gününün öğle saatlerine Halep’teki yağ fabrikası çevresinde iki defa saldırı girişiminde bulunmuş, güçlerimizin saldırı girişimine yanıt vermesiyle edinilen bilgiye göre 4 çete öldürülmüştür.

17 Kasım günü çeteler kent otogarı yönünden güçlerimize saldırı gerçekleştirmiştir. Güçlerimizin cevap vermesiyle kısa süreli çatışma yaşanmıştır. Çatışmanın bilançosuna ilişkin net bir bilgiye ulaşılamamıştır.

Çeteler 18 Kasım günü Şikeyf tepesi yönünden güçlerimize yönelik aldırı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin bu girişime karşılık vermesiyle çatışma çıkmış ancak çatışmada öldürülen çete sayısı netleştirilememiştir.

16-17 Kasım günleri çeteler, Efrîn Kantonu'na ağır silahlarla saldırmıştır. Çeteler, Kil Cibrîn ve Kefer Xaşer yönünden Efrîn Kantonu'nun Şera ilçesine bağlı Eyn Deqnê, Merenaz ve Berada Malikiyê köylerine havan topları ve ağır silahlarla saldırmıştır.

Güçlerimiz saldırıya gereken cevabı vermiş, çetelere ait mevzileri ağır silahlarla vurmuştur" denildi.

YPG, 17 Kasım günü öğle saatlerinin DAIŞ çetelerinin Kobanê’deki Tişrin Barajı’nın güney doğusunda yer alan Qadriyê köyüne havan topları ile saldırı gerçekleştirdiğini belirtti.