YPG: Cerablus’ta 13 çete öldürüldü

YPG, Cerablus güneyindeki çete mevzi ve noktalarının tam isabetle vurulduğu operasyonlarda tespit edildiği kadarıyla 13 çetenin öldürüldüğünü ve çok sayıda çetenin de yaralandığı belirtildi.

YPG Basın Merkezi, SUK’a bağlı çete gruplarının Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği saldırıların devam ettiğini duyurdu.

YPG, Cerablus güneyindeki çete mevzi ve noktalarının tam isabetle vurulduğu operasyonlarda tespit edildiği kadarıyla 13 çetenin öldürüldüğünü ve  çok sayıda çetenin de yaralandığı belirtildi.

YPG açıklaması şu şekilde:

Suriye Ulusal Konseyi bünyesinde faaliyet yürüten Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, Furqeya 16’an, Lîwaa El-Fetih, Lîwa Siltan  Mihemed El Fetêh, Arteşa El Mucahidîn, Suwar El Şam, Ehrar Suruye, Cepha El Şamiye, Siqor El Cebel, Firka 101, Foc Alewal, Cephe El Tirkmen, Tabûrên Ebû Emera, Arteşa Al Îslam, Kombûna Festeqim Kema Emert, Lîwa 13emîn, Firqa El Şemaliye ve Tabûrên Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırılar devam etmektedir.

Bölgede ilan edilen ateşkese uymayan çete grupları 11 Mayıs günü Seken Şebab bölgesinden Şêx Meqsûd mahallesine yönelik cehennem toplarıyla saldırılar düzenlemiştir.

11 Mayıs günü DAIŞ çetelerinin Kobanê’nin batısında QSD bileşeni Ehrar Cerablûs güçlerine yönelik düzenlediği saldırı ardından güçlerimiz bir operasyon düzenlemiştir. Cerablus güneyindeki çete mevzii ve noktalarının tam isabetle vurulduğu operasyonda tespit edilebilen 13 çete üyesi öldürülmüş, çok sayıda çete üyesi de yaralanmıştır.

12 Mayıs günü (bugün) saat 04.30 sularında DAIŞ çeteleri Kobanê’ye bağlı Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.