YPG: Çete grupları ile çatışmalar sürüyor

YPG Basın Merkezi, YPG güçleri ile çete grupları arasındaki çatışmaların 24 Nisan günü sürdüğünü belirtti.

YPG Basın Merkezi, YPG güçleri ile çete grupları arasındaki çatışmaların 24 Nisan günü sürdüğünü belirtti. Muselles, Şara Muxeberat ve Eşrefiye bölgelerinde yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 3 çete üyesinin öldürüldüğünü kaydeden YPG Basın Merkezi çok sayıda çete üyesinin yaralandığını da duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi “Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, Furqeya 16'an, Lîwaa El-Fetih, Lîwa Siltan Mihemed El Fetêh, Arteşa El Mucahidîn, Suwar El Şam, Ehrar Suruye, Cepha El Şamiye, Siqor El Cebel, Firka 101, Foc Alewal, Cephe El Tirkmen, Tabûrên Ebû Emera, Arteşa Al Îslam, Kombûna Festeqim Kema Emert, Lîwa 13emîn, Firqa El Şemaliye ve Tabûrên Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırılar devam etmektedir” dedi.

YPG güçleri ile çete grupları arasındaki çatışmaların 24 Nisan günü de sürdüğünü kaydeden YPG Basın Merkezi açıklamasında şunları belirtti: “Çete gruplarıyla Muselles, Şara Muxaberat ve Eşrefiye bölgelerinde yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 3 çete üyesi öldürülmüş, çok sayıda çete yaralanmıştır.

24 Nisan günü 09.30-11.30 ve 19.00-20.00 saatleri arasında DAIŞ çeteleri Kobanê'ye bağlı Tişrîn barajının güney ve doğusuna yönelik ağır silahlarla iki ayrı saldırı düzenlemiştir.

24 Nisan günü 19.00 ile 20.00 saatleri arasında DAIŞ çeteleri Cerablus güneyindeki mevziilerinen Kobanê'ye bağlı Şêxler kasabasının güneyindeki Girê Sor köyüne yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

Türk Ordusunun Rojava sınır hattı üzerinde düzenlediği saldırılar devam etmektedir. Bu saldırılar kapsamında Türk Ordusu 25 Nisan günü saat 02.00'da Kobanê'nin doğusunda bulunan Dinayek köyü yakınlarında sivil yurttaşlarımıza yönelik bir saldırı düzenlemiştir.”