YPG: Türk ordusu ve çetelerin saldırıları sürüyor

YPG, çete grupları ve Türk ordusunun saldırılarının devam ettiğini bildirdi.

YPG Basın Merkezi, çete saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

YPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, Furqeya 16'an, Lîwaa El-Fetih, Lîwa Siltan Mihemed El Fetêh, Arteşa El Mucahidîn, Suwar El Şam, Ehrar Suruye, Cepha El Şamiye, Siqor El Cebel, Firka 101, Foc Alewal, Cephe El Tirkmen, Tabûrên Ebû Emera, Arteşa Al Îslam, Kombûna Festeqim Kema Emert, Lîwa 13emîn, Firqa El Şemaliye ve Tabûrên Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırılar devam etmektedir.

Çete grupları 23 Nisan gece saatlerinde Seken Şebab, Seken Şikeyf, Muselles ve Eşrefiye bölgelerinden Şêx Meqsûd Mahallesi’ne yönelik kapsamlı bir saldırı düzenlemiştir. Saldırılara sert karşılık veren güçlerimizle çete grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış, tüm saldırılar püskürtülmüştür. Çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.

23 Nisan günü saat 17.15'te BAAS rejim güçleri de Şêx Meqsûd mahallesindeki sivil yerleşim yerlerine yönelik bir hava saldırısı düzenlemiştir. Varil bombalarının kullanıldığı saldırıda çok sayıda ev zarar görmüş, içinde çocukların da olduğu 6 sivil yurttaş yaralanmıştır.

23 Nisan günü saat 10.00'da DAIŞ çeteleri Cerablus güneyindeki mevziilerinden Kobanê'ye bağlı Şêxler kasabasının güneyindeki Hemam ve Girê Sor köylerine yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir. Aynı bölgeden sızma girişiminde bulunan bir çete grubu ise güçlerimizin müdahalesi ardından alandan kaçmıştır.

DAIŞ çeteleri gece saat 00.00 sularında da aynı bölgeden Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

23 Nisan günü saat 11.00 ve 13.30'da DAIŞ çeteleri Kobanê'ye bağlı Tişrîn barajının güney, batı ve güneybatısına yönelik ağır silahlarla üç ayrı saldırı düzenlemiştir”

TÜRK ORDUSUNUN ROJAVA’YA YÖNELİK SALDIRILARI SÜRÜYOR

Türk ordusunun Rojava sınır hattına yönelik düzenlediği saldırıların devam ettiğini belirten YPG, “Bu saldırılar kapsamında Türk Ordusu 23 Nisan günü saat 20.30'da Kobanê'nin batısında bulunan Ziyaret köyü yakınlarında sivil yurttaşlara yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Saldırı sonucunda 1 yurttaşımız yaralanmıştır” dedi.