YPG: Türk ordusu ve DAİŞ eş zamanlı Rojava'ya saldırıyor

YPG Basın Merkezi, Türk ordusunun Kobanê’nin Korelî köyündeki mevzilerine ve Boban köyünde sivilleri ağır silahlarla taradığını açıkladı.

YPG Basın Merkezi, Türk ordusunun ve DAIŞ çetelerinin Rojava topraklarına yönelik düzenlediği saldırılar devam ettiğini duyurdu. Açıklamada, Türk ordusunun Kobanê’nin Korelî ve Boban köyüne; DAIŞ çetelerinin de Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla saldırılar düzenlediği belirtildi.

YPG açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

‘’Türk ordusunun Rojava topraklarına yönelik düzenlediği saldırılar devam etmektedir. Bu saldırılar kapsamında Türk Ordusu 24 Haziran günü akşam saatlerinde güçlerimizin Kobanê’nin batısında bulunan Korelî köyündeki mevziilerine ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

Türk ordusu Kobanê’nin batısında bulunan Boban köyünde de sivilleri ağır silahlarla rastgele taramıştır.

DAİŞ SALDIRISI

24 Haziran günü sabah saatlerinde DAIŞ çeteleri Aşağı Cerablus’taki mevziilerinden Kobanê’nin güneybatısında bulunan Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir. Eş zamanlı bir şekilde Fırat nehrini geçerek alanlarımıza sızmaya çalışan bir çete grubu güçlerimizin müdahalesiyle alandan kaçmak zorunda kalmıştır.”