YPG yaşamını yitiren 3 savaşçının kimliğini açıkladı

YPG Basın Merkezi Rakka, Halep ve Qamişlo’da yaşamını yitiren üç savaşçının kimliğini açıkladı.

YPG Basın Merkezi, resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde Rakka’da, Halep’in Şêx Meqsûd mahallesinde ve Qamişlo’da yaşamını yitiren 3 savaşçının kimlik bilgilerini paylaştı.

“Düşman, Rojava halkının mücadele gerçeğini iyi bildiğini için bu mücadelenin önünü almak istemektedir. Rojavalı binlerce genç her alanda, DAIŞ ve onun gibi gerici destekçilerine karşı mücadele etmekte ve bundan geri durmamaktadır. Bu mücadele, tarih boyunca yazılan kahramanlık destanları alt üst etmiş ve kendini tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmıştır” denilen açıklamada, Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) 5 Kasım günü Fırat’ın Gazabı Hamlesi’ni başlattığını hatırlattı.

Hamlenin ilk aşamasında çok sayıda köy, mezra, tepe ve stratejik öneme sahip birçok yerin çetelerden kurtarıldığı da ifade edilen açıklamada, “Sonrasında savaşçılarımız başarılı bir ilerleyişin ardından Til Semen kasabasına yönelmiş ve burada yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Bu yoğun çatışmalarda Azad Mawa adlı yoldaşımız kahramanca savaşarak şahadete ulaşmıştır.

Diğer yandan Suriye ulusal koalisyonu çetelerinin Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik saldırıları devam ediyor. Bu saldırılar karşısında birçok yoldaşımız kahramanca savaşmış ve direnmiştir. Bu savaşçılarımızdan biride Çekdar Şam adlı yoldaşımızdır. Çekdar yoldaş, gelişen saldırılara karşı üzerine düşen görevleri yerine getrmiş ve kanının son damlasına kadar savaşarak şahadete ulaşmıştır.

Yoldaşlarımızın gösterdiği her zafer ve ilerleyişin ardından çete grupları, bu gelişmeleri durdurmak için sivillere karşı kirli yöntemlere başvurmaktadır. Bunlardan biride Qamişlo’daki patlama olmuştur. Bu saldırıda sivillere ait yerleşim yerlerinde büyük hasar oluşmuş, olay yerine yakın bir yerde bulunan Sozdar Zerdeşt yoldaşımız şahadete ulaşmıştır.

YPG ve YPJ güçleri olarak öncelikle her üç şehidimizin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Onların mücadelelerinin takipçisi olacağımızın sözünü yineliyor ve onların hayallerini gerçekleştirene kadar mücadele edeceğimizi belirtiyoruz.”

Yaşamını yitiren savaşçıların kimlikleri şöyle:

 

Kod adı: Azad Mawa

Adı soyadı: Elyas Polat

Ana adı: Nursel

Navê Bav: Şemdîn

Doğum yeri: Van

Şahadet yeri ve tarihi: Rakka- Til El-Semin 17.11.2016

 

Kod adı: Çekdar Şam

Adı soyadı: Elî Meximko

Ana adı: Xedîce

Navê Bav: Salih

Doğum yeri: Halep

Şahadet yeri ve tarihi: Halep- Şêx Meqsûd 10.11.2016

 

Kod adı: Sozdar Zerdeşt

Adı soyadı: Sozdar Özpolat

Ana adı: Xatûn

Navê Bav: Hacî

Doğum yeri: Siverek

Şahadet yeri ve tarihi: Qamişlo 11.11.2016