YPS: 21 Saray çetesi öldürüldü

YPS Genel Koordinasyonu, Gever, Şırnak ve Nusaybin’de gerçekleştirilen eylem ve yaşanan çatışmalarda tespit edilen 21 Saray çetesinin öldürüldüğünü belirtti. YPS, çok sayıda zırhı aracın da ya imha edildiğini ya da darbelendiğini vurguladı.

YPS Genel Koordinasyonu, askeri, polisi, DAİŞ çeteleri, kontraları ve tetikçileriyle Kürdistan'da katliam amaçlı bulunan AKP ve Saray maşalarına karşı sivil savunma birliklerinin onurlu ve haklı mücadelesinin devam ettiğini ifade etti.

YPS, mahallelere yapılan yoğun bombardıman ardından sızma temelinde operasyonlarını sürdüren devlet güçlerinin hem saldırı kollarının etkili bir şekilde vurularak kırıldığını hem de ağır silahlarının darbelenerek kullanılamaz hale getirildiğini kaydetti.

KORUCU DEVLET GÜÇLERİNCE ÖLDÜRÜLDÜ

YPS açıklamasında, “Son süreçte özellikle korucuların operasyonlara katılması konusunda kamuoyunda oluşan hassasiyeti kullanmak isteyen bu katliamcı zihniyet, bilgileri manipüle ederek enforme ettikleri medya organlarında bir korucunun tarafımızca öldürüldüğünü yansıtmıştır. Tersine, bu korucunun devlet güçleri tarafından öldürüldüğü tarafımızca bilinmektedir. Koordinasyonumuzca yapılan araştırmalarda 23 Mart günü belirtilen mahallede birliklerimiz ile herhangi bir çatışma yaşanmamıştır. Biz YPS Koordinasyonu olarak, birliklerimizin koruculara karşı herhangi bir yönelim içinde olmayacağını belirttik. Bunu bir kez daha yineliyoruz. Bu vesile ile Saray çeteleri ile birlikte şehirlerimizin işgal operasyonlarına katılmamaları gerektiğini önemle vurguluyoruz” denildi.
“Kamuoyu ile paylaştığımız bilgiler dikkat edilirse, birkaç günün toplamından oluşan bilançolar çerçevesindedir” denilen açıklamada, "Büyük bir algı operasyonunun ve özgür düşüncenin engellendiği, yasaklandığı bu süreçte, yaşanan çatışmalara ilişkin detaylı bilgiler elde edildiği oranda halkımız ve duyarlı kamuoyu ile paylaşılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

YPS Genel Koordinasyonu açıklamasında devamla şunlar belirtildi:

ŞIRNAK

“27 Mart günü Şırnak İsmet Paşa Mahallesi’nde devlet güçleri ile bir sivil savunma birliğimiz arasında yaşanan çatışmada 1 JÖH elemanı öldürülmüştür. 28 Mart günü ise, yine bu mahallede 1 Kobra tipi zırhlı aracın pusulamalar yaptığı öz savunma birliklerimizce fark edilerek vurulmuştur. Yapılan vuruşlar sonucunda imha olan zırhlı araç içindeki ölü özel harekatçı sayısı netleştirilememiştir. 

28 Mart günü Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşanan 3 JÖH elemanı öldürülmüştür.

28 Mart günü Dicle Mahallesi’nde özel harekât polislerinin bir evde bulunduğu esnada savunma birliğimiz, yoğun ve etkili atışlarla katliam için bölgede görevli olan bu faşist güçleri vurmuştur. Yapılan atışlar sonucunda kayıplarının ne kadar olduğu öğrenilememiştir.

29 Mart günü İsmet Paşa Mahallesi’nde 1 kepçe araç, evleri yıkmaya çalışırken mahalleyi savunan gençler durdurularak darbelenmiştir.

29 Mart günü öğleden sonra İsmet Paşa Mahallesi’ne sızma yaparak operasyon başlatan polisler, bir savunma birliğimiz tarafından vurulmuştur. Yaşanan çatışma sonrasında net olarak 2 özel harekât polisinin öldüğü görülmüştür.

Tatarlar Mahallesi tarafından saldıran devlet güçleri de gerekli cevabı bulmuş, direniş içinde olan gençlerimizin atışları sonrasında 2 özel harekâtçı öldürülmüş, çatışmanın devam etmesi ardından ilerleyen saatlerde de 4 özel harekâtçının daha öldürüldüğü tespit edilmiştir.

Dicle Mahallesi Ziyaret tepesine konumlanan 1 Kobra tipi zırhlı araç ve 1 tank yapılan sabotaj eylemleri sonucunda darbelenerek kullanılamaz hale getirilmiştir.

23 Mart günü Ömerköy Mahallesi’nde Abdullah Fidan adlı Korucu, özel harekât polisleri tarafından öldürülmüş, daha sonra bilgileri manipüle ederek servis ettikleri medya organlarında bu korucunun YPS tarafından öldürüldüğünü ileri sürmüşlerdir. Bu haber tümüyle yalan olup faşist zihniyet tarafından özel savaşın kirli bir yöntemi olarak kullanılmıştır.

NUSAYBİN

29 Mart günü Koçer Mahallesi Weysıka tarafında halk savunma birliklerimizin geliştirdiği eylemleri sonucunda 2 özel harekatçı öldürülmüştür.

29 Mart günü saat 05.30 ila 11.00 arasında devlet güçleri, 3 koldan Kanika Mahallesi’ni bombalamaktadır.

27 Mart günü öğleden sonra saat 15.45'te Kanîka Mahallesi’nde bulunan Üçyol ve Cumhuriyet yolu üzerinde düşman konvoyunun geçişi esnasında savunma birliklerimiz tarafından bir sabotaj eyleminin yapılarak 1 Ejder ve 1 Kobra tipi zırhlı araçların imha edildiğini, detaylı bilgilerin daha sonra verileceğini aktarmıştık. Bu eylemde 1 binbaşı ve 1 yüzbaşı olmak üzere 7 özel harekâtçı öldürülürken 22 çete de yaralanmıştır.

GEVER

29 Mart gününden bu yana Cumhuriyet Mahallesinde çatışmalar devam etmektedir. Savunma birliklerimiz çok etkili bir şekilde savunma görevlerini yerine getirmekte, aynı zamanda yoğun olan saldırıya karşı aynı şekilde cevap vermektedir. Düşmanın ölü ve yaralıları olmakla birlikte net sayı bilinmiyor. Mahalleye yapılan yoğun havan saldırılarından sonra mahalleye girmeye çalışan katliamcı güçler, güçlü bir direniş ile karşılaşmaktadır.”