YPS: 32 Saray çetesi öldürüldü

YPS/YPS Jin savaşçılarının gerçekleştirdikleri eylemlerde 32 Saray çetesi öldürüldü. Çok sayıda zırhlı araç darbelendi veya imha edildi. Çatışmalarda 2 savaşçı da yaşamını yitirdi.

YPS Genel Koordinasyonu, Şırnak ve Nusaybin’deki eylem ve çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. YPS açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

NUSAYBİN

7 Mayıs günü Şehit Gelhat Mahallesinde birimlerimiz tarafından 1 Dron tipi keşif uçağı düşürülmüştür. 8 Mayıs günü ise aynı mahallede yine 1 Dron tipi keşif uçağı daha düşürülmüştür. Aynı gün Yenişehir Mahallesi’ne girmek isteyen zırhlı araçlara yönelik birimlerimiz tarafından eylem yapıldı. Bu eylemde 1 kepçe darbelendi, çeteler geri çekilmek zorunda kaldı. Saat 14.00'te ise 1 kepçe evleri yıkmaya çalışırken birimlerimiz bu kepçeyi de darbelemiş ve şoförü öldürmüştür. Aynı yerde YPS ve YPS-JIN birimlerimiz tarafından düşmanın 3 keskin nişancısı öldürülmüştür. Yine bir eve konumlanan 1 keskin nişancı, birimlerimiz tarafından öldürülmüştür. Daha sonra cenazeleri almak isteyen çetelere karşı birimlerimiz yakın mesafeden el bombalarıyla saldırmış, burada da 1 Saray çetesi öldürülmüştür. Burada düşmanın ölü ve yaralıları daha fazladır.

8 Mayıs günü Dicle Mahallesi’ne girmek isteyen 1 kepçe, birimlerimiz tarafından imha edilmiştir. Ayrıca evleri yıkmak isteyen 1 kepçe birimlerimiz tarafından darbelenerek geri çekilmek zorunda kalmıştır. 9 Mayıs günü Yenişehir Mahallesi’ne girmek isteyen 1 kepçe darbelenmiştir. Aynı yerde üzerinde 23'5'lik uçaksavar bulunan 1 panzere karşı birimlerimiz eylem yapmış, bu panzer imha edilmiştir. Aynı gün aynı mahallede 1 çete öldürülmüştür. Aynı saatlerde bir eve girmek isteyen çetelere birimlerimizin gerçekleştirdiği eylemde çetelerin ölü ve yaralıları vardır ancak net sayı bilinmemektedir. Aynı yerde 1 Kobra zırhlı araç da darbelenmiştir. Aynı gün saat 08.00'de 1 Ejder zırhlı araç birimlerimiz tarafından imha edilmiştir. Yine aynı mahallede 1 kepçe darbelenmiştir.

Şehit Gelhat Mahallesi civarında saat 12.00'de Çaxçax yolu üzerinde bulunan 1 tank YPS-JIN birimlerimiz tarafından imha edilmiştir. Yine Şehit Gelhat Mahallesi’nde 1 Saray çetesi yapılan atışlar sonucunda öldürülmüştür. Saat 02.00'de 1 Ejder tipi zırhlı araç darbelenmiş ve şoförü öldürülmüştür. Yine saat 03.30'da Dicle Mahallesine giren 1 zırhlı araç darbelenmiş, şoförü öldürülmüştür.

ŞIRNAK

Yeni Mahalle’de son 2 gündür yapılan eylemler sonucunda 5 Saray çetesi, birimlerimiz tarafından öldürülmüştür. Ayrıca polis evi tarafında 1 kepçe yol açmaya çalışırken birimlerimiz tarafından vurularak darbelenmiştir. Bahçelievler ve Yenimahalle arasında konumlanan 1 Kirpi zırhlı araç, birimlerimiz tarafından imha edilmiş, burada 3 Saray çetesi öldürülmüştür.

6 Mayıs günü Çakırsu tarafından yerleşen bir tank burada mahalleleri bombalamıştır. Bu tank birimlerimiz tarafından ağır silahlarla hedef alınarak darbelenmiştir. 7 Mayıs günü eski emniyet tarafından 1 Kobra zırhlı araç mahalleye girmek isterken birimlerimiz bu zırhlı aracı vurarak darbelemiş, aracın şoförü de öldürülmüştür. 8 Mayıs günü çeteler Bahçelievler Mahallesi’nde bir eve yerleşen gruba karşı, birimlerimiz sabotaj eylemi düzenlemiştir. Patlama sonrasında 6 çete öldürülmüştür. Aynı yerde düşman müdahale etmek isterken birimlerimiz ferdi ve ağır silahlarla cevap vermiş, burada en az 3 çete öldürülmüştür.

9 Mayıs günü öğleden sonra Bahçelievler mahallesine girmek isteyen çetelere karşı birimlerimiz ferdi ve ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiş, bu eylemde 4 çete öldürülmüş, burada çeteler geri çekilmek zorunda kalmıştır. Saat 15.00'te birimlerimizin yaptığı atışlar sonucunda 1 Saray çetesi öldürülmüştür.

Şırnak'ta şehit düşen 2 YPS üyemizin sicilleri şöyledir:

Dılhat / İsa Yılmaz / 8 Mayıs'ta Bahçelievler Mahallesi’nde şehit düştü.

Murat / Behlül Güngen / 9 Mayıs'ta şehit düştü.”