YPS’li Bartın son yolculuğuna uğurladı

Hakkari’nin Gever ilçesindeki özyönetim direnişinde yaşamını yitiren YPS'li Talip Bartın'ın cenazesi kentteki kuşatmaya rağmen kitlesel bir şekilde uğurlandı.

Hakkari’nin Gever ilçesindeki özyönetim direnişinde yaşamını yitiren YPS'li Talip Bartın'ın cenazesi kentteki kuşatmaya rağmen kitlesel bir şekilde uğurlandı. Törende konuşan baba Reşit Bartın, "Bizler yaşadığımız sürece, onur ve namusu kalbimizde, yüreğimizde taşıdığımız sürece direneceğiz” dedi.

Gever’de özyönetim direnişinde yaşamını yitiren ve Erzurum ATK'de cenazeleri aileleri tarafından teşhis edilerek ilçeye doğru yola çıkarılan YPS JIN üyesi Evin Akçelik (Nuda) ile YPS üyesi Talip Bartın'ın (Roni İslam) cenazeleri Yeniköprü Jandarma Karakolu'nda durduruldu. Bir süre bekletilen YPS'li Bartın'ın cenazesi Qadyan köyünde onlarca araçlık konvoyla karşılandıktan sonra alternatif köy yolları üzerinden Civyan köyüne getirildi. Çevre köylerden de gelen yüzlerce kişi cenazeyi köy camisi önünde slogan ve zılgıtlarla karşıladı. 

Camide dini vecibeleri yerine getirilen Bartın’ın tabutu PKK bayrağına sarılarak üzerine kına tepsisi konuldu. Ardından kitle, tabutu omuzlayarak “Bijî Serok Apo” ve “Şehît namirin” sloganları eşliğinde köy mezarlığına doğru yürüyüşe geçti. Mezar başında kadınların yaktığı ağıtlar katılımcılara duygulu anlar yaşatırken, Bartın, "Bijî berxwedana YPS'ê" sloganları eşliğinde toprağa verildi.

Defin işlemlerinin ardından konuşan YPS'li Bartın'ın babası Reşit Bartın, "Bu uğurda canları şehit düşen tüm ailelerin, hepimizin başı sağ olsun. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın başı sağ olsun. Şerefli ve namuslu Kürt halkının başı sağ olsun. Biz yalnız değiliz, çok şükür sıkıntı ve zorluklara rağmen halkımız yine yanımızdadır. Bizler yaşadığımız sürece, onur ve namusu kalbimizde, yüreğimizde taşıdığımız sürece direneceğiz” şeklinde konuştu. Sloganlarla desteklenen konuşmanın ardından kitle Kadyan köyünde kurulan taziye evine geçti.

Gever savunmasında yaşamını yitiren YPS-JIN üyesi Evin Akçelik'in (Nuda) cenazesi ise kent girişindeki İlçe Devlet Hastanesi kavşağında kurulan seyyar arama noktasında 2 buçuk saat keyfi olarak bekletildikten sonra İpekyolu Caddesi üzerinde kent merkezine götürülebildi. Akçelik, doğduğu Şahê köyünde son yolculuğuna uğurlanacak.