YPS’li Doğma’nın annesi: Çocuklarımız katlediliyor; beklemeyelim!

YPS'li Jehat Doğma'nın (Tekoşer Gever) annesi Kıymet Doğma, "Biz kimsenin esiri değiliz, özgürlüğümüzü istiyoruz" diyerek, tüm Kürtleri direnişe çağırdı.

Hakkari'nin Yüksekova (Gever) ilçesinde iki hafta önce çıkan çatışmada yaşamını yitiren Jehat Doğma ise geçen hafta Van’da toprağa verildi. 

Doğma için kurulan taziye çadırına ziyaretler sürerken ANF’ye konuşan Anne Kıymet Doğma, özellikle annelerin süren katliamlar karşısında duyarlı olmasını istedi. İnsanlık tarihinin en büyük katliamlarının yapıldığını belirten Doğma, “Şu anda Gever’den 70 tane cenaze Erzurum morguna kaldırılmış durumda, buna hangi yürek dayanır... Çocuklarımızın bedenlerini çıplak soyup yere bırakıyorlar, genç kadınların bedenleri teşhir ediliyor. Biz kimsenin esiri değiliz, özgürlüğümüzü istiyoruz" dedi.

'OĞLUMUN BEDENİ TAMAMEN YANMIŞTI'

Oğlunun bedenini tespit etmeye gittiğinde tamamen yanmış bir cenaze ile karşılaştığını anlatan Doğma, AKP/Saray çetelerinin oğlunu yakarak katlettiklerini belirtti. Doğma, "Bunu kamufle etmeye, gizlemeye çalışıyorlar. Oğlumun bedenini yakmışlar, sonra bunu gizlemek için tek kurşun sıkmışlar" diye ekledi.

KÜRTLERE ÇAĞRI

Konuşmasında tüm Kürtlere seslenen Doğma, “Bizler sahipsiz miyiz? Bizler sahipsiz değiliz. Çocuklarımızın hepsi morglarda yatıyor, daha ne bekliyorsunuz! Ben tek çocuğuma değil, oradaki bütün şehitlere, yaralılara ağlıyorum" dedi.

Anne Doğma, son olarak şunları ifade etti: "Savcı ve hakimler siz ne yapıyorsunuz? Sizin vicdanınız yok mu, gözünüzün önündeki katliamı görmüyor musunuz? Bizim kadınlarımız izdivaç programlarına katılmıyor, özgürlüğü için ölüyor."