YPS'li Şahin ve Oral son yolculuklarına uğurlandı

YPS'li Vahit Şahin ve Zeynel Abidin Oral, son yolculuklarına uğurlandı.

YPS'li Vahit Şahin ve Zeynel Abidin Oral, son yolculuklarına uğurlandı. 

Yaşamını yitiren YPS savaşçısı Vahit Şahin'in (Karker) cenazesi ise otopsi işlemleri için gönderildiği Erzurum'dan ailesi ve MEYA-DER yöneticileri tarafından teslim alınarak memleketi Hakkâri'ye getirildi. 

Kentteki polis ablukası nedeniyle cenaze aracı, Hakkâri Devlet Hastanesi morguna getirilmeden Seri Solan'daki 'Şehitlik Mezarlığı'na götürüldü. Şahin'in naaşı, polis ablukası altında ailesi ve yakınlarının gözyaşları arasında ve okunan dualarla toprağa verildi. 

BİRLİK ÇAĞRISI

Cenaze töreninde konuşan MEYA-DER Hakkari Şube Eşbaşkanı Bedirhan Koç, Şahin Ailesi ve Kürt halkına başsağlığı dileklerinde bulunup, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Metin Besi de Şahin Ailesi'nden bugüne kadar dört kişinin Kürt ulusal mücadelesi için şehit olduğunu ifade etti. 

Kitle, "Bijî Serok Apo" ve "Şehîd namirin" sloganları atarak mezarlıktan ayrılırken, Biçer Mahallesi'ndeki kurulan taziyeyi ziyaret etti.

ORAL BİSMİL'DE UĞURLANDI

YPS'li Zeynel Abdin Oral için ise memleketi Amed'in Bismil ilçesinde tören düzenlendi. Erzurum'dan ilçesine bağlı Kooperatif Mahallesi'ne getirilen Oral'ın cenazesini Bismil Belediyesi eşbaşkanları ve DBP, HDP ilçe eşbaşkanların da bulunduğu aralarında bulunduğu onlarca araçlık konvoy karşıladı. Cenazenin karşılandığı noktada bekleyen halka polis, biber gazı ve tazyikli suyla saldırdı. Saldırıda yaralanan iki kişi Bismil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kitle, polis saldırısına rağmen cenaze konvoyuna onlarca araçla devam etti.

Oral'ın cenazesi onlarca araçlık konvoyla Bismil ilçesine bağlı Molla Hüseyin (Mezra Fila) köyüne getirildi. Köy camisinde dini vecibeleri yerine getirildikten sonra, PKK bayraklarına sarılı Oral'ın tabutu omuzlara alınarak köy mezarlığına getirildi. Yol boyunca "Bijî Serok Apo", "Ey şehît xwiyna te li erde namîne", "Bijî berxwedana Gever'e" sloganları atıldı.

'KÖLELİĞİ KABUL ETMEYECEĞİZ'

MEYA-DER Bismil Temsilcisi Süleyman Bakır, defin işleminin ardından yaptığı konuşmada, devletin Kürt halkının cenazelerine bile tahammül edemediğini söyledi. Kürt halkına seslenerek herkesin kendi diline, kültürüne, kimliğine sahip çıkması gerektiğini söyleyen Bakır, "Kürt halkı olarak köleliği artık kabul etmeyeceklerini" vurguladı.

YPS'li Oral'ın dayısı Hasan Oruç ise şunları kaydetti: "Bu ateşe benzin dökenlerin Allah kapısını kapatsın, bu acı hepimizin tüm Kürt halkın acısıdır. Bu ateşi sündürmeye gücü yetip de sündüremeyenlerin Allah belalarını versin, Erdoğan'ın Allah belasını versin, Allah kapısını mühürlesin, bize yaşattığı acıyı ona da yaşatsın. Biz hiç kimsenin ölmesini istemiyoruz. Ne asker, ne polis, ne gerilla biz artık ölümlerin son bulmasını istiyoruz."

Kürt halkına başsağlığı dileyen Baba Mehmet Tahir Oral da "Bu şehit tüm Kürt halkın şehididir. O artık tüm Kürt halkın evladıdır" dedi. Baba Oral, kendilerini yalnız bırakmayan halka teşekkür etti.