YPS: Nusaybin’de 4 özel harekatçı öldürüldü

YPS Genel Koordinasyonu, Nusaybin’de halka saldıran 4 özel harekatçının öldürüldüğünü açıkladı.

YPS Genel Koordinasyonu tarafından yapılan açıklamada, 19-20 Nisan’da Nusaybin’de yapılan eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

19 Nisan günü Nusaybin'de sabah saat 07.30'da yaşanan bir çatışmada 1 PÖH elemanı öldürülmüştür. Aynı gün bir eve girmek isteyen özel harekatçılar, birimlerimiz tarafından fark edilerek hedef alınarak vurulmuş, burada da 2 PÖH elemanı öldürülmüştür. Aynı yerde 1 zırhlı kepçe de vurularak darbelenmiş ve geri çekilmek zorunda kalmıştır. Saat 16.30'da ise 1 kobra zırhlı araç mahalleye girmek isterken YPS JIN birimlerimizin yaptıkları atış sonrasında araç darbe alarak geri çekilmiştir.

20 Nisan günü saat 09.00'da saray çeteleri ile yaşanan çatışmada 1 saray çetesi öldürülmüştür. Çaxçax yolunda ise 2 A-4 mevzisi birimlerimiz tarafından vurularak imha edilmiştir. Aynı gün saat 10.00'da Koçera Mahallesi Weysika taraflarında 2 kepçe araç ile üç kez mahalleye girmeye çalışan saray çeteleri, YPS birimlerimiz tarafından etkili bir şekilde vurularak püskürtülmüştür. Tüm girişimleri boşa çıkan düşman, sonuç almadan geri çekilmiştir.