YPS: Nusaybin ve Şırnak'ta 14 Saray çetesi öldürüldü

Mardin ve Nusaybin’de gerçekleştirilen eylemlerde tespit edilen 14 Saray çetesi öldürüldü. Nusaybin’deki savaş uçağı hareketliliğinin artarak devam ettiği de belirtildi.

YPS Genel Koordinasyonu, Mardin'in Nusaybin ilçesine yönelik savaş uçakları ile yapılan bombardımanlara ilişkin daha önce açıklama yaptıklarına dikkat çekti. YPS, direniş karşısında başarısız kalan Saray çetelerinin savaş uçağı hareketliliğinin arttığını kaydetti.

YPS, Şırnak ve Nusaybin’de yaşanan çatışmalara ilişkin de şunları ifade etti:

NUSAYBİN

15 Mayıs günü saat 11'de Şehit Gelhat Mahallesi Çaxçax yolu üzerinde 1 Jandarma Özel Harekatçı doçka çalıştırırken birimlerimiz tarafından yapılan atışlar sonucu öldürülmüştür. Yine çok sayıda zırhlı araçla Weysika tarafından mahalleye girdikleri esnada da, birimlerimiz 1 Kobra zırhlı araç ve 1 kepçeyi darbelemiştir. Dicle Mahallesi’nde ise çeteler ilerlemek isterken birimlerimizin yaptıkları atışlar sonrasında 1 kepçe imha olurken 1 kepçe de darbelenmiştir. Çeteler daha sonra geri çekilmiştir. Dicle Mahallesi’nde evleri yıkan 1 kepçe hedef alınmış, kepçe darbelenirken şoförü de öldürülmüştür. Aynı gün saat 17.00'de 1 takım Jandarma Özel Harekatçı, birimlerimiz tarafından ferdi silahlarla yapılan eylemde 2 Jandarma Özel Harekatçı öldürülmüş, 1 Jandarma Özel Harekatçı da yaralanmıştır.

16 Mayıs günü Alika Mahallesi’nde Saray çeteleri bir eve girdikleri sırada, bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Patlatılan ev içindeki ölü ve yaralı çete sayısı netleştirilememiştir. Cenazeleri kaldırmak için gelen çete grubu da vurulmuş, burada net olarak 4 Saray çetesi öldürülmüştür. Aynı gün Alika Mahallesi’nde birimlerimizin yaptıkları atış sonucunda 1 çete öldürülmüştür.

Birimlerimizin denetimindeki mahallelere dönük Saray çetelerinin yoğun teknik ile bombardımanı devam etmektedir. Ayrıca 2 defa savaş uçaklarının bombardımanına tabi tutulan mahallelerde tekrardan savaş uçaklarının hareketliliği gerçekleşmiştir.

ŞIRNAK

15-17 Mayıs günü İsmet Paşa Mahallesi’nde 1 tank mahalleye girmek isterken birimlerimiz roketlerle hedef alıp vurmuş ve bu tank darbe almıştır. Aynı zamanda 2 Kobra zırhlı araç mahalleye girerken roketlerle yapılan vuruşlar sonucunda her 2 zırhlı araç da imha edilmiştir. Çeteler mahalleye sızma yapmak isterken birimlerimiz tarafından fark edilmiş, el bombalarıyla yapılan eylem sonucunda 5 Özel Harekat Polisi öldürülmüştür. İsmet Paşa ve Gazi Paşa mahalleleri arasında mahalleye girmek isteyen 1 tank, roketlerle vurularak darbelenmiş ve geri çekilmiştir. Bir evde konumlanan çetelerin yerini birimlerimiz tespit ettikten sonra roket ve ferdi silahlarla eylem yapmıştır. Ölü ve yaralı düşman gücü sayısı netleştirilememiştir.

Aydınlık Evler Mahallesi’nde 1 tank ve 1 Kobra zırhlı araç mahalleye girmek isterken birimlerimiz roket atar silahlarıyla eylem yapmıştır. Yapılan atışlar sonucunda Kobra zırhlı araç imha edilmiş, tank ise darbelenmiştir. Aydınlık Evler mahallesine sızma yapmak isteyen çeteler, birimlerimiz tarafından fark edilerek roketatar, el bombaları ve ferdi silahlarla vurulmuştur. Yapılan bu eylemin detayları daha sonra paylaşılacaktır. Eylemden sonra ambulanslar gelip ölü ve yaralıları kaldırmıştır. Ayrıca birimlerimizin vuruşları sonucunda 1 Özel Harekat çetesi öldürülürken, 2 Drone marka keşif uçağı da düşürülmüştür.