YPS: Öncü ve fedai gençlerin onurlu direnişi kararlılıkla devam ediyor

Halkın Sivil Savunma Güçleri-YPS Genel Koordinasyonu, Nusaybin, Şırnak ve Gever’de son iki günde ez az 16 özel harekatçının öldürüldüğü duyurdu.

Açıklamada, imha edilen zırhlı araçlarda ölen polis ve askerlerin sayısının ise netleştirilemediğini aktardı.

YPS Genel Koordinasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Nusaybin, Şırnak ve Gever’deki eylem ve çatışmaların sonuçlarına ilişkin bilgiler verildi.

Açıklamada, Kürdistan'da halkımızın var olma gerçekliği temelinde yürüttüğü kutsal direniş mücadelemiz, yiğit halkımızın öncü ve fedai gençlerinin büyük bir amaç temelinde yürüttükleri onurlu direniş ve büyük bir kararlılıkla devam etmektedir.  Önder APO'nun etrafında kenetlenmiş Kürt halkı ve onun öncüleri, büyük bir fedakarlıkla direniş içerisinde olmaya devam edecektir. Kürt halkını yok sayan, savaşta sınır tanımayan, bir zihniyete karşı direnmek en büyük onur ve en doğru tutumdur’’ denildi.

YPS, Özgür yaşamından ve özgür iradesinden taviz vermeyen Kürdistan halkının her neferi, bu tarihsel direniş içinde yerini almakta ve zafere kilitlenmiş bir şekilde hamlesel düzeyde savaşını yürüttüğünü vurguladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

‘’Kadınından erkeğine, gencinden yaşlısına bu kutsal özgürlük davasına gönül ve bedel vermiş her yurtseverimize, her şehidimize verdiğimiz söz, bugün direnerek yaratan bir savaş pratiğiyle gerçekleşmektedir. Direnişin olduğu mahallelere dönük havada ve karadan yoğun saldırılar ve operasyonlar olmasına ve özel savaş medyasında farklı yansıtılmasına rağmen Kürdistan halkı inancını ve direniş ruhunu dimdik ayakta tutmaktadır. Her şehidimiz, Agitleşerek mücadele tarihine geçmektedir. ‘’

YSP, Şırnak, Gever ve Nusaybin’deki çatışmalara ilişkin ise şu bilgileri verdi.

Buna göre:

ŞIRNAK:

27 Mart günü saat 12.00'de içerisinde Polis Özel Harekatçılarının bulunduğu otobüsü sivil savunma birliğimiz roketatar silahlarıyla hedeflemiştir. Yapılan eylem sonucunda 9 PÖH elemanı ölürken 1 PÖH elemanı da yaralanmıştır. Aynı zamanda roketlerin otobüse isabet etmesi sonucu da bu otobüs kullanılamaz hale gelmiştir. Aynı zamanda Valilik önünde bulunan bir grup polise dönük de suikast atışları yapılmış, burada 1 polis ölürken 1 polis de yaralanmıştır.

Saray çeteleri 27 Mart’tan itibaren Bahçelievler mahallesini tanklar ile bombardımana tabi tutmaktadır. Yine İsmet Paşa ve Cumhuriyet mahallelerinde şiddetli çatışmalar yaşanmakta. Yaşanan çatışmalar sonrasında çok sayıda ambülans olay yerine gelerek ölü ve yaralı polisleri kaldırmaktadır. Ayrıntılı bilgi daha sonra verilecektir.

NUSAYBİN:

26 Mart günü saat 11.00'de kobra tipi bir zırhlı araçta patlatılan tuzak sonrası araç darbe almıştır. Saat 12.00'de ise Elika mahallesinde 1 saray çetesi, birliğimiz tarafından suikast edilerek öldürülmüştür. Saat 15.00'te ise tekrardan bu mahalleye girmek isteyen devlet güçlerine ferdi silahlarla karşılık verilmesi sonucunda 1 saray çetesi öldürülmüştür. Mahallenin savunulması sonucu devlet güçleri geri çekilmek durumunda kalmıştır.

27 Mart günü saat 10.00'da tekrardan Elika mahallesine girmek isteyen başka bir zırhlı araçta da patlatılan tuzak sonucu araç darbe almıştır. Saat 10.30'da ise 1 kepçenin mahalleye girmek istediği esnada patlatılan tuzak sonucunda bu araç tümden imha olmuştur. Burada 2 saray çetesinin öldüğü netleştirilmiştir. 

27 Mart günü öğleden sonra Koçer mahallesine operasyona gelen devlet güçleri ile mahalleyi savunan gençlerimiz arasında çatışma yaşanmıştır. 2 polisin öldüğü çatışma sonrası düşman geri çekilme yapmıştır.

27 Mart günü saat 15.45'te Kanîka mahallesinde bulunan Üçyol ve Cumhuriyet yolu üzerinde katliam amaçlı mahallelere operasyona gelen bir konvoyun geçişi esnasında sivil savunma birliklerimiz bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylemde 1 kobra tipi ve 1 ejder tipi zırhlı araç imha olurken çok sayıda polis ölmüştür. Özel savaş basınında 4 polisin öldüğüne ilişkin haberler gerçek dışıdır. Verilen ağır kaybı gizlemeye dönük yapılan bu girişimler gerçeği gizleyemez. Devlet güçlerinin, verdiklerinin sayının üzerinde kayıpları olduğu kesindir. Eylem sonrası 10 ambulans gelip ölü ve yaralıları kaldırmıştır. Eylemden sonra düşman, rastgele Kanîka mahallesini bombardımana tabii tutmuştur.

GEVER:

Gever ilçesinin bütününde düşman ablukası devam etmektedir. Birliklerimizin denetiminde olan mahallelerde ise düşman fosfor gazı kullanmaktadır. Ayrıca yapılan bombardımanlar sonucunda birçok mahallede evlerde yangın çıkmıştır.