YPS: Türk savaş uçakları Nusaybin’i bombaladı

Saray çetelerinin 19 Mayıs akşamı savaş uçakları ile Mardin’in Nusaybin ilçesine bombaladığını açıklayan YPS Genel Koordinasyonu Türk ordusunun kimyasal silah kullandığını belirtti.

YPS Genel Koordinasyonu, Saray çetelerinin 19 Mayıs akşamı savaş uçakları ile Mardin’in Nusaybin ilçesine bombaladığını açıkladı. YPS Genel Koordinasyonu Türk ordusunun kimyasal silah kullandığını belirtti. YPS Genel Koordinasyonu, Nusaybin ve Şırnak’taki öz yönetim direnişlerinde en az 6 saray çetesinin öldürüldüğünü, 6 zırhlı aracın imha edildiğini ve bu araçları kullanan iki şoförün öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPS Genel Koordinasyonu AKP/Saray çetelerinin 19 Mayıs akşamı savaş uçakları ile Nusaybin’i bombaladığını kaydetti. Kimyasal silah kullanıldığını da belirten YPS Genel Koordinasyonu, “Kullanılan bu silahlar sonucunda insan vücudunda yanıklar meydana gelmekte ve çok ağır bir koku yaymaktadır. Yine çeteler tank, havan, obüs, fosfor ve ağır silahlarla Şehit Gelhat ve Alika mahallesinde yoğun olarak bombalamaktadır. Yine Şırnak'ın Gazi paşa, İsmet paşa, Cumhuriyet, Aydınlık evler mahallelerinde saray çeteleri Doçka, A-4, A-6 ve fosfor silahları, aynı zamanda tank, obüs ve biber gazı kullanarak saldırmaktadır” dedi.

NUSAYBİN’DE ÇOK SAYIDA ZIRHLI ARAÇ İMHA EDİLDİ

YPS Genel Koordinasyonu açıklamasında şunları belirtti: “17 Mayıs günü Şehit Gelhat mahallesine zırhlı araçlarla girmek isterken çetelere karşı birimlerimiz eylem yapmış, burada 1 kobra zırhlı araç imha edilirken 1 ejder zırhlı araç da darbelenmiştir. Burada en az 3 Özel Harekatçı ölmüştür.

17 Mayıs günü Alika mahallesine 2 zırhlı araçla girmek isteyen saray çeteleri birimlerimiz tarafından vurulmuş, burada 1 zırhlı araç darbelenirken 1 ejder zırhlı araç şoförü de öldürülmüştür.

18 Mayıs günü Alika mahallesine girmek isteyen çetelere karşı sabotaj eylemi yapılmış, burada 1 kobra zırhlı araç imha edilirken yanındaki kobra zırhlı araç da darbe almıştır. Burada en az 3 Özel Harekatçı öldürülmüştür. Aynı gün 2 kepçe, evleri yıkmak isterken yapılan atışlar sonucunda 1 şoför ölürken 1 şoför de kepçeyi bırakıp kaçmıştır. Birimlerimiz her 2 kepçeyi yakmıştır, enkazları birimlerimizin denetimindedir.

ŞIRNAK’TA BİNADA KONUMLANAN SARAY ÇETELERİNE EYLEM

20 Mayıs günü Cumhuriyet mahallesinde bir binada konumlanan saray çetelerine yapılan eylemde ölü ve yaralıları olmakla birlikte sayısı netleştirilememiştir. Ayrıntıları daha sonra paylaşılacaktır.

20 Mayıs günü Bahçelievler mahallesinde 1 kobra zırhlı araç, birimlerimiz tarafından ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

19 Mayıs günü Fırat mahallesinde şehit olan YPS üyemizin sicili:

Mizgin Gever / Kübra Aba / Hüsra-Nusret / Mersin doğumlu

18-20 Mayıs arasında kaza sonucu 2 YPS üyemiz şehit olmuştur.

Kendal Qoser / Abdülselam Değer / Leyla-Ethem

Tekoşin Amed / Kader Uzanga / Yıldız-Mehmet / Antalya doğumlu

Şırnak'ta şehit olan 2 YPS üyemizin sicili:

Xoşmer Cudi / Şehmus Özcan

Tekoşer Nusaybin / Birkay Ürmez."