GÖRÜNTÜLÜ

YRK: İran rejimi 4 gerillayı pusuda katletti

YRK, 11 Haziran 2016’da 4 YRK gerillasının Doğu Kürdistan’ın Mukiryan Eyaleti’ne bağlı Serdeşt yakınlarındaki Axalan ve Dîwalan köyleri arasında görevlerinin başına giderken bir ihbar sonucu pusuda katledildiğini açıkladı.

 

YRK, 11 Haziran 2016’da 4 YRK gerillasının Doğu Kürdistan’ın Mukiryan Eyaleti’ne bağlı Serdeşt yakınlarındaki Axalan ve Dîwalan köyleri arasında görevlerinin başına giderken bir ihbar sonucu pusuda katledildiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri (YRK), işgalci ve sömürgeci İran devletinin Doğu Kürdistan halkı ve özgürlük savaşçılarına karşı alçakla eylemlerini genişletip sürdürdüğünü belirtti. Bunun en son örneğinin 11 Haziran 2016’da yaşandığını kaydeden YRK, “4 arkadaştan oluşan birliğimiz araçlarıyla, Mukiryan Eyaleti’ne bağlı Serdeşt yakınlarında olan Axalan ve Dîwalan köyleri arasında görevleri başına giderken, satılık çeteler ve devlet ajanları tarafından ihbar edilip, bir pusuda şehit edildiler” dedi.

Aynı zamanda fuhuş, eroin vb. yöntemleriyle Kürt halkının geleceğini karartıp, özgürlük, insanlık ve toplumsallık mücadelesinden uzaklaştırdığını da kaydeden YRK şunları kaydetti: “Var olan yaşamı halkımıza zehir ediyorlar. Kendi onuruna sahip çıkanlara karşı da baskı, yıldırma, tehdit, tutuklama ve öldürme yöntemleriyle vaz geçirmeye çalışıyorlar. Bu kirli politikalarıyla halkımızın gözünü korkutup, onları kendi ülkelerinden kaçırtmayı, halkımızı parçalamayı ve varlık mücadelesinden amaçlamakta.

Faşist İran devletinin bu tutum ve politikası çatışma ve savaşın şiddetlenmesine sebep oluyor. Biz Özgürlük Hareketi ve Özsavunma Güçleri olarak, İran’daki Kürt halkı sorunu diyalog ve siyasi yol ve yöntemlerle çözülmesinden yanayız. Fakat bütün hassasiyetimize rağmen ve uyarılarımıza rağmen, İran devleti düşmanca ve alçakça tavır ve eylemlerinden vazgeçmediğinden dolayı, bizler, aktif bir biçimde kendimizi ve halkımızı koruma durumunda kalıyoruz. Halkımız da şunu net bir biçimde bilmelidir ki İran devleti bu alçakça eylem ve politikalarıyla sonuç alamayacaktır ve özgürlük yürüyüşümüze engel olamayacaktır.

Bizler Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri, YRK olarak yurtsever halkımıza, değerli şehit ailelerine sesleniyoruz ve diyoruz ki, zaman dayanışma ve birlik zamanıdır. Bu sebeple halkımız, kendi içinde ajan, işbirlikçi, alçak ve ihanetçileri barındırmamalıdır. Yine Doğu Kürdistan genç kadın ve erkekleri varlık görevlerini yerine getirip, halkının savunması için gerilla saflarına katılmalıdır.

Şehit arkadaşlarımız Manî, Rêzan, Sîpan ve Fuat tarihi ve önemli bir zamanda gerilla saflarına katılıp, birçok bölgede mücadelenin öncülüğünü yaptılar. Şehadetlerine kadar da fedakarlıktan ödün vermeyip, cesaret, yaratıcılık ve fedaî duruşlarıyla bizlere hep örnek oldular. Biz, YRK komutanlığı ve Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri olarak, onların özgür yaşam istem ve çizgilerini, mücadeleyi zafere taşıyacağız.

Bu konuyla ilgili, şehit ailelerimizden baş sağlığı dileyip, acılarını paylaştığımızı belirtmek istiyoruz. Böyle kahramanlar yetiştirdikleri için gurur ve onur duymalıdırlar.

Arkadaşlarımızın şehadet edilmelerine sebep olanlar onlara kar kalmayıp, er geç intikamları alınacaktır.”

Yaşamını yitiren YRK gerillalarının kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı: Manî Çîya

Adı ve soyadı: Yusuf Ehmedî

Doğum tarihi ve yeri: 1989 Mahabad

Şahadet tarihi: 11/06/2016

 

Kod adı: Fuat Agir

Adı ve soyadı: Dîyar Mumînî

Doğum tarihi ve yeri: 1991 Merîvan

Şahadet tarihi: 11/06/2016

 

Kod adı: Rêzan Koselan

Adı ve soyadı: Hasî Qadirî

Doğum tarihi ve yeri: 1988 Hewraman Gundê Kolîe

Şahadet tarihi: 11/06/2016

 

Kod adı: Sîpan Cudî

Adı ve Soyadı: Mehmet Elbîr

Doğum tarihi ve yeri: 01/01/1996 Batman

Şahadet tarihi: 11/06/2016

...