YSP'li Sünbül Amed'de son yolculuğuna uğurlandı

Gever'de yaşamını yitiren YPS'li Sünbül, Amed'de son yolculuğuna uğurlandı. Törende konuşan Anne Sünbül, oğlu için "izim de yolumuzu aydınlattı" dedi.

Hakkari'nin Gever (Yüksekova) ilçesinde yaşamını yitiren YPS'li Yüksel Sünbül (32), Erzurum'da yapılan otopsi işlemlerinin ardından dün akşam Amed'e getirildi. 

Erzurum'un Karayazı ilçesinden olan Sünbül'ün cenazesi, vasiyeti üzerine Amed'e getirildi ve sabah saatlerinde Yeniköy Mezarlığı'nda tören düzenlendi. Sünbül'ün cenazesi, dini vecibeler yerine getirildikten sonra, yüzlerce kişi tarafından "Şehid namirin", "Katil Erdoğan" sloganları eşliğinde defnedileceği yere kadar taşındı ve burada toprağa verildi.

Cenaze töreninde konuşan MEYA-DER Amed Şubesi Eşbaşkanı Hasan Pençe, yaşamını yitirenlerin mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

ANNE SÜNBÜL: YOLUMUZU AYDINLATTI

HDP Amed İl Eşbaşkanı Ömer Önen ise bu haftanın "Kahramanlık Haftası" olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: "Biz şehitlerimizin önünde eğiliyoruz. Onlar toprakları uğruna can vermiş kahramanlarımızdır. Şehitlerin yolu bizim yolumuzdur."

Anne Besra Sünbül de "Benim oğlum Kürdistan'ın şehididir. Gittiği yolda bizim de yolumuzu aydınlattı" ifadesini kullandı.

Sünbül Ailesi, Yüksekova, Erzurum ve yaşadığı İstanbul'da taziyeleri kabul edecek.