Yürüyüşü engellenen halk: Girişimlerimiz devam edecek

Devlet güçlerinin Nusaybin’e yönelik kuşatmasını kırmak amacıyla sabah saatlerinden bu yana farklı köy yollarından ilçeye girmeye çalışan halk, devlet güçlerinin engeline takıldı.

Devlet güçlerinin Nusaybin’e yönelik kuşatmasını kırmak amacıyla sabah saatlerinden bu yana farklı köy yollarından ilçeye girmeye çalışan halk, devlet güçlerinin engeline takıldı. Valilik kararı ile geçişlerine izin verilmeyen halk ise, bu girişimlerinin kuşatma kırılıncaya kadar devam edeceğinin altını çizdi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde devlet güçlerince 17 gündür devam eden kuşatmayı kırmak için HDP, DBP Mardin il örgütleri öncülüğünde bir araya gelen halk, asker ve polis engeline rağmen köy yollarından ilçeye girmeye çalıştı. Tüm yolların asker tarafından engellenmesi üzerine halk, ilçeye 10 kilometre kadar uzaklıkta bulunan Akarsu- Nusaybin kavşağında tekrar bir araya geldi. Ancak burada da askerlerin kendilerine "Valiliğin talimatı olduğu ve hiçbir şekilde geçmelerine izin verilmeyeceği" belirtilmesi üzerine halk, burada bekleyerek basın açıklaması yaptı.

Aralarında HDP Mardin Milletvekilleri Ali Atalan ve Gülser Yıldırım'ın da bulunduğu halk adına konuşan HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, dünyada yaşanan hiçbir savaşta bu şekilde katliamvari bir saldırı gerçekleştirilmediğini belirterek, "Kürt halkına yönelik faşizane saldırılar gerçekleştirilmektedir. Ve bu faşizane saldırıları hiçbir vicdan sahibi kabul etmemelidir. Burada çocuklar, kadınlar ve yaşlılar devletin eliyle öldürülüyor" dedi.

Cizre, Sur ve İdil ilçelerinde yaşanan katliamların ardından Yüksekova, Nusaybin ve Şırnak'ta katliam girişimlerinin olduğunu aktaran Atalan, şöyle devam etti: "Sizler Kürt halkının bedenlerini belki parçalarsınız, belki de yakıp tanınmaz hale getirebilirsiniz ama asla onları mücadelelerinden vazgeçiremezsiniz. Kürt halkı kendilerine yapılan katliamları unutmadıkları gibi yaşananlara da asla sessiz kalmayacaktır."

İlçede yaşanan kuşatmayı kırmak için bugün yapılan girişimlerinin engellendiğini ancak bu girişimlerinin sonlandığı anlamına gelmediğini ifade eden Atalan, "Bizler bugün hiçbir insanın ne askerin ne polisin nede Nusaybin'de bulunan yurttaşların ölmemesi için ilçeye girmek istedik. Ancak bu girişimimiz, barış talebimiz ne yazık ki engellendi. Ama Bizler inanmış olduğumuz bu yoldan asla dönmeyeceğiz. Demokrasi ve barış talebini her zaman dile getirmeye bunu haykırmaya devam edeceğiz. Ve Nusaybin'de yaşanan kuşatmayı kırmak için de bu şekilde girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Atalan'ın ardından konuşan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ise hep birlikte ses çıkarılmadığı takdirde katliamların durmayacağını belirterek, bu konuda herkesin daha duyarlı olmasını istedi.

Yapılan konuşmaların ardından kitle araçlarına binerek geri döndü.