Gabar ve Ömer için Maxmur’da taziye çadırı

İşgalci Türk devletinin saldırısında şehit düşen Öğretmen Muhammed Gabar ve eşi Zozan Ömer için Maxmur'da taziye çadırı kuruldu.

Rojava’da 6 yıldır öğretmenlik yapan Maxmurlu Muhammed Gabar, işgalci Türk devletinin 14 Haziran’da gerçekleştirdiği hava saldırısında eşi Zozan Omer ile beraber şehit düştü. Muhammed Gabar ve Zozan Ömer için Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda (Maxmur) taziye çadırı kuruldu.

Tüm kamp kurumları ve meclislerin katılımıyla Şehit Aileleri Derneği’nin önünde kurulan çadırda, Muhammed Gabar ve Zozan Ömer şahsında tüm Kürdistan Özgürlük Hareketi şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu.

'ÖNDER APO'NUN FELSEFESİYLE ÖRGÜTLENDİK, YENİLMEYİZ'

Kamp halkı adına Hisên Guzereşi tarafından bir açıklama yapıldı. Guzereşi, şunları söyledi:

"Bilindiği üzere işgalci Türk devleti, Kürt halkını ve özgürlük hareketini yok etmek için her yolu kullanarak vahşi bir saldırı yürütüyor. İşgalci devlet çocuk, kadın, genç, yaşlı ayrımı yapmaksızın 8 yıldır Kurdistan’ın dört bir yanında saldırılar düzenliyor. Yanı sıra Kurdistan dağlarında kimyasal silahlar kullanıyor. Ancak tüm bunlara rağmen Önder Öcalan’ın öğrencileri ve Önder Öcalan’ın mücadelesi karşısında sonuç alamadılar. Yeni kabinelerini kurduktan sonra ise Maxmur, Şengal, Süleymaniye ve Rojava’ya yönelik saldırılarını arttırdılar. Ancak şunu iyi bilmeliler ki; Önder Öcalan’ın felsefesi ile örgütlenen Muhammed gibiler olduğu müddetçe amaçlarına ulaşamayacaklar. Muhammed bir süre halkını eğitmek için kampta çalışmalar yürüttü. Daha sonra ise Rojava’ya geçerek orada öğretmenlik yaptı. Daha önce de dediğimiz gibi Önder Öcalan’ın felsefesinden korkan düşman vahşice saldırmaya devam etse de Önderliğin ideolojisiyle yetişen Kürt halkına asla boyun eğdiremeyecekler. Başta Önderlik olmak üzere tüm Kürt halkının, Maxmur halkının ve ailenin başı sağ olsun.”

Şehit Muhammed Gabar’ın ailesi adına konuşan Abdulrahman, taziye çadırını ziyaret eden kamp halkını selamlayarak, “Gelişmiş teknolojisine güvenen düşman, irademizin Önder Öcalan’ın felsefesiyle onlardan daha güçlü olduğunu iyi bilmelidir. Kürt halkını yok edebileceklerini düşünmesinler. Kanımızın son damlasına kadar düşmana karşı direneceğimize ve şehitlerimizin hayallerini gerçekleştireceğimize söz veriyoruz” dedi.