Maxmurlu gazeteciler: Süleyman Ahmet’in tek suçu Kürt gazeteci olmaktır

Maxmur’daki gazeteciler ve halk, Rojnews Arapça servisi editörü Süleyman Ahmet’e verilen 3 yıllık hapis cezasını kınadı. Açıklamada, KDP ve Türk devletinin Kürt gazeteciliğini hedef aldığına dikkat çekildi.

Rojnews Arapça servisi editörü Süleyman Ahmet, 279 gün KDP zindanlarında tutulduktan soran Duhok Mahkemesi’nde yargılandı. KDP’nin emriyle hareket eden Mahkeme, gazeteci ve ajansımızın editörlerinden Süleyman Ahmet’e 3 yıl hapis cezası verdi.

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda (Maxmur) yaşayan yurttaş ve gazeteciler, karar hakkında açıklama yapmak üzere Şehit Aileleri Kurumu’nda bir araya geldi. Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından yapılan açıklama, Gazeteci Jiyan Piran tarafından okundu.

Süleyman Ahmet’in 9 aydır KDP tarafından rehin alındığına dikkat çeken Jiyan Piran, açıklamasında şu ifadelere değindi: “Süleyman Ahmet, 29 Temmuz günü 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu karar hukuka aykırıdır. Süleyman Ahmet’in tek suçu Kürt ve gazeteci olmaktır. Bu durum KDP ve Türk devletinin Kürt gazeteciliğinin gücünü yok etmeye çalıştığı gerçeğini gözler önüne seriyor. Bizler Kürt halkı, aydınlar ve gazeteciler olarak bu işgale tepki göstermeliyiz. Yalnızca Medya Savunma Alanları değil, siyasi ve toplumsal alanlarda da kadınlara, gençlere, çocuklara, gazetecilere ve aydınlara yönelik saldırılarda bulunuyorlar. Son süreçte Doğu Kurdistanlı Gazeteci Pexşan Ezîzî’ye de idam cezası verildi. Bizler gazeteciler olarak aydınlara ve gazetecilere yönelik tüm saldırıları kınıyoruz. Sonuna kadar bu saldırılara karşı duracak ve hakikati aktarmaya devam edeceğiz.”