Zap’ta 1 işgalci cezalandırıldı, 2 mobesse ve 1 cephanelik imha edildi

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın Zap’ta gerçekleştirdiği eylemlerde 1 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 4’ü de yaralandı. 2 mobesse ve 1 cephanelik imha edilirken, 1 kepçe de darbelendi.

GERİLLA EYLEMLERİ

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin şu ayrıntıları açıkladı:

"Heftanîn bölgesi;

3 Ağustos saat 09:30’da Keşan alanındaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

3 Ağustos saat 12:00’da Kanî Biyê alanındaki işgalciler orta otomatik ve ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

2 Ağustos saat 19:03’de Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

3 Ağustos saat 09:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

3 Ağustos saat 22:05’te Girê Amediyê Direniş Alanı’nda yol yapmaya çalışan 1 kepçe ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemin sonucunda kepçe darbe aldı ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

3 Ağustos saat 08:40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Daha sonra saat 09:30’da aynı işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu. YJA Star güçlerimizce gerçekleştirilen bu eylemlerde 1 işgalci cezalandırıldı ve 1 cephanelik imha edildi.

3 Ağustos saat 22:32’de Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek etkili şekilde vuruldu. Bu eylemin sonucunda 2’si uzman çavuş olan toplam 4 işgalci yaralandı.

5 Ağustos saat 02:30’da Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek etkili şekilde vuruldu.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

3 ve 4 Ağustos’ta Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 9 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

3 ve 4 Ağustos’ta Xakurkê bölgesinin Lolan, Şehîd Şerîf, Kendakola, Sinînê alanları 12 kez, Garê bölgesinin Dêrîk, Gûzê, Deşta Kafya, Şikeftiya, Girê alanı 7 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 5 kez, Metîna bölgesinin Şêlazê Direniş Alanı 1 kez, olmak üzere; toplam 25 kez savaş uçakları ile bombalandı.

4 ve 5 Ağustos’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı, Metîna bölgesinin Şêlazê Direniş Alanı ve Xakurkê bölgesinin Kendakola alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı.”