9 YPG ve QSD savaşçısı son yolculuğuna uğurlandı

Kerama halkı Reqa’da şehit düşen 9 YPG ve QSD savaşçısını son yolculuğuna uğurladı.

Reqa’ya bağlı Kerama beldesinde halk, Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen YPG ve QSD savaşçıları Ehmed El Hisen (Malih Kerama), Zekeriya El-Ci (Zekeriya Kerama), Ebud Şex Şehel (Seqir Eziz), İsa Eli Mistefa (İsa), Ehmed Sayir (Ehmed Kerama), Zİher Ebdullah Wehid (Reşo Kerama), Fetuh El Xelef (Murad Mehmud Ebholi) ve Eymen Osman’ın (Eymen) cenazelerini Hesekê Şehit Aileleri Meclisi’nden alarak Kerama beldesine götürdü.

'İZLERİNDEN GİDECEĞİZ'

Memo ve Sivdar Şehitliği’nde düzenlenen askeri törenin ardından konuşan QSD komutanlarından Tekoşin Efrîn, ailelere başsağlığı diledi. Efrîn, güçlerinin bölgenin özgürleşmesi için sonuna kadar şehit arkadaşlarının izinin takipçisi olacağını ve Reqa ile diğer yerleri de DAİŞ çetelerinden özgürleştireceklerini söyledi.

Reqa Sivil Meclisi Yürütme Üyesi Eziz Hesen de şunları söyledi: “Bugün topraklarını özgürleştirmek için canlarını feda eden 9 QSD ve YPG kahramanını uğurluyoruz. Bu kahramanlar canlarıyla özgürlük yolunu çizdiler ve özgürlük mücadelesinin temelini gösterdiler. Biz de o yolun ve mücadelenin takipçisi olacağımıza söz veriyoruz.”

Reqa Sivil Meclisi Üyesi Ebdullah İbrahim, savaşçıların şehadet belgelerini okuyarak ailelerine teslim etti.

Şehitler sloganlar eşliğinde toprağa verildi.