Binler PKK gecesinde buluştu: Özgürlük kazanacak!

PKK’nin 45. yıl dönümü vesilesiyle Kürdistanlılar İsviçre’nin Luzern kentinde buluştu. Binlerin bir araya geldiği etkinlikte, “Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesi sahiplenilirken, “Özgülük kazanacak” mesajı verildi.

Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) 45. kuruluş yıl dönümü, binlerce Kürdistanlı ve dostlarının katılımıyla İsviçre’nin Luzern kentinde coşkulu bir şekilde kutlandı. Etkinliğin düzenlendiği Luzern Messe Spor salonunu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, PKK’nin öncü kadroları ve devrim mücadelesinde hayatını kaybedenlerin posterlerinin yanı sıra, PKK, KCK bayrakları ile süslendi.

İsviçre’nin bütün kentlerinden gelerek salonu dolduran Kürdistanlılar ve dostları, gün boyunca hep bir ağızdan sık sık “Biji Serok Apo”, “Biji PKK” sloganları attı. 10 Ekim’de startı verilen “Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesinin güçlü bir şekilde sahiplenildiği etkinlikte, PKK’nin 45 yıllık özgürlük direnişi selamlandı.

Devrim mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını CDK-İsviçre divani adına Mehmet Arslan ve Zeynep Elih yaptı. PKK’nin 45 yıllık özgürlük direnişini selamlayan Elih ve Arslan, Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış mutlak tecride dikkat çeken bir konuşma yaptı.


         


        

FUAT KAV: PKK KÜRT HALKININ VARLIK GEREKCESİDİR

Etkinlikte daha sonra Kürt siyasetçi Fuat Kav söz aldı. PKK’nin kuruluş yıl dönümünü selamlayarak konuşmasına başlayan Kav, PKK’nin Kürt halkının diriliş simgesi olduğunun altını çizdi.

PKK’nin bitmeyen bir roman olduğunu dile getiren Kav, “PKK’nin kuruluşu Kürdistan ve Türkiye ve hatta dünya tarihine damgasını vurmuştur. Bugün bütün dünya ve Ortadoğu halkları, PKK’nin iradesi kırılmaz ve denklem dışı bırakılmayacak bir güç haline geldiğini çok iyi biliyor. Bu gerçeği hem PKK’nin dostları hem de düşmanları da çok iyi biliyor” şeklinde konuştu.

“PKK olmasaydı bugün Kürt halkının esemesi bile okunmazdı” diyen Kürt siyasetçi Kav, şöyle devam etti: “PKK’nin ve Başkan Apo’nun mücadelesi Kürtlerin katliamlara uğraması ve tarih sahnesinden silinmesine engel olmuştur. Eğer bugün PKK’nin mücadelesi olmasaydı bugün Ortadoğu’da kimse Kürtlerin varlığından bahsetmeyecekti. PKK’nin ve Başkan Apo’nun mücadelesi bugün Kürt halkını artık dünyada büyük bir güç haline getirmiştir. PKK artık bugün denklem ve siyaset dışı bırakılmayacak bir güçtür.”

‘ZAMAN BAŞKAN APO’YA ÖZGÜRLÜK ZAMANIDIR’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış mutlak tecride de dikkat çeken Kav, “Öcalan özgürlük Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesinin sahiplenilmesi ve büyütülmesi gerektiğini vurguladı. Öcalan’a özgürlük talebinin artık uluslararası alanda büyük gerçeklik haline dönüştüğünü ifade eden Kav, “Bizler bu tecridi kırıp Başkan Apo’yu özgürleştireceğiz. Artık zaman Başkan Apo’ya özgürlük zamanıdır” diye kaydetti.

Kav’ın ardından farklı kurumlar ardından yapılan konuşmalarda PKK’nin verdiği özgürlük mücadelesinin önemine değinilirken, Abdullah Öcalan’a özgürlük hamlesinin güçlü bir şekilde sahiplenilmesi çağrısı yapıldı.

Yapılan konuşmaların ardından İsviçre Folklor Ekibi (Govenda Swisre) tarafından bir gösteri de yapıldı.

Etkinlik daha sonra sanatçılar, Kawa Urmiye, Şiyar û Dijwar,Ali Jiyan, Zozan Zudem, Farqin Azad, Koroye jin a Basele’nin seslendirdiği parçalar eşliğinde çekilen halaylarla geç saatlere kadar devam etti.