Önce DAİŞ, sonra Türk zulmü

Önce DAİŞ, ardından da Türk zulmü altında yaşayan Rai'nin Karagöz köyünden Muhammed Hüseyin iki ay önce kaçmayı başararak Cephet El Ekrad'a katıldı.

Muhammed Hüseyin 31 yaşında, Şehba’nın Çobanbey(Rai) ilçesinin çevre köylerinden biri olan Karagöz'den. Karagöz, Kürt köyü olduğu için 2013'ten itibaren DAİŞ, 2016'dan sonra ise Türk ordusu ve çeteleri tarafından farklı ele alınmış. Lübnan’dan ailesini kurtarmak için köyü Karagöz’e dönen Muhammed Huseyin ise ailesiyle birlikte DAİŞ ve Türk devletinin vahşetini yaşamak zorunda kalmış. Muhammed Huseyin, 2 ay önce Rai'den kaçarak Cephet El Ekrad’a katılmış. Muhammed Huseyin, yaşadıklarını ve tanıklıklarını ANF'ye anlattı.

KÜRT OLMAK YETİYORDU

Lübnan’da çalışıyordum. Ailemi almak için köye döndüm ama DAİŞ izin vermedi. Lübnan’dan köyüme dönüşümün üçüncü gününde beni götürdüler. Defalarca gözaltına alıp bıraktılar. Her defasından işkencelerden geçirildim. Sırf Kürt olmak 'suç'tu. Dayım ve bir çok tanıdığım öldürüldü. Rai'de infaz törenleri yaparlardı. Elbette diğer insanlar da eziyet görüyordu ama en çok zulüm Kürtlere yapıldı. En fazla eziyeti Kürtlere yapıyorlardı. Kaçırır, yüksek meblağlı paralar karşılığında serbest bırakırlardı. Malımızı, tarlamızı, evimizi aldılar. Kendi evimizde kira vermeye başladık.

TÜRK ZULMÜ DAHA BETERDİ

Türk ordusu ve çeteleri mıntıkamıza DAİŞ'le çatışmadan girdiler. Onlar gelince DAİŞ çekildi. Tanıdığımız bazı DAİŞ'liler de anında Türk çetelerinden olmaya başladı. Köyümüzde DAİŞ'li kalmadığı halde uçak ve havanlarla vurdular. İçinde ikisi çocuk bir aile yok edildi. Bir aileden sadece bir çocuk kurtuldu. Türk ordusu ve çeteleri, önce Kürtlere sonra Araplara zulüm etmeye başladı. Bütün Kürt köylerini talan ettiler. “Kürtsünüz çıkın burdan” dediler. Hama’dan Humus’tan getirdiklerine, aileleriyle gelen Türk çetelerine mülkiyet devri yapıldı. Kürtler önce mülksüzleştirildi, sonra da bölge Kürtsüzleştirildi, bu devam ediyor.

Kürtlerden sonra sıra Araplara geliyor. Varlıklı Arapları soydular. 'Pis Arap' hakaretleri eşliğinden 'Esad zulmünden kaçtım' diyerek gelen Arapların bir bölümü pişman edildi. Humus’tan gelen bir Arap “Burada her şeyimizi aldılar. Şerefimizi, namusumuzu herşeyimizi aldılar, Beşar bizi öldürse bu zulümden daha iyidir” diyerek, geri döndü.

CEPHET EL EKRAD’A KATILDI

Ben 2 ay önce köyümden gelip Cephet El Ekrad’a katıldım. Eskiden katılmadığıma pişman oldum. Türk devletini topraklarımızdan çıkarıp Şehba’yı özgürleştirmeyi ve yeniden köyüme yerleşmeyi umut ediyorum. Türk devletini Şehba’dan çıkarmalıyız.