Özgürlük şehitleri Kobanê’de uğurlandı

Kobanê Kantonu halkı, Şehit Dicle Şehitliği’nde düzenlenen törenle Reqa Özgürleştirme Hamlesi’inde şehit düşen 2 savaşçıyı son yolculuğuna uğurladı.

Yüzlerce yurttaş Reqa Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen özgürlük savaşçıları Mihemed Azad Şahin (Bêg Kobanê) ve Gulistan Seno’yu (Dilovan Tolhildan) uğurlamak için Şehit Dicle Şehitliği’nde bir araya geldi.

Şehitleri uğurlamak için düzenlenen merasim saygı duruşu ve askeri törenle başladı. Ardından Savunma Konseyi Başkanı Ismet Şêx Hesen konuşma yaptı ve şunları söyledi: “Şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Hiçbir zaman şehitlerimiz için söyleyecek bir söz bulamadım. Çünkü onlar halkların özgürlüğü için en ağır bedeli ödemiştir. YPG-YPJ ve QSD savaşçıları, bütün Kuzey Suriye halkları için savaşıyor.”

TEV-DEM Kobanê Kantonu Eşbaşkanı Eyşe Efendî ise törende yaptığı konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi kınadı.

Konuşmaların ardından şehitlere ait şahadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Tören sonunda Şehit Bêg ve Şehit Dilovan’nın naaşları sloganlar eşliğinde toprağa verildi.Özgürlük şehitleri Kobanê’de uğurlandı