Özerk Yönetim gençleri göçe karşı aktif rol almaya çağırdı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, özel savaş yöntemleri ile gençlerin göçe teşvik edildiğini belirterek, gençleri topraklarında kalmaya ve özerk yönetimde aktif rol almaya çağırdı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Rojavalı onlarca gencin Avrupa’ya doğru göç yolunda hayatın kaybettiği trajediye ilişkin açıklamada bulundu.

Özerk Yönetim “Göç ve zorla göçertme, tüm Suriye halkının acı çektiği en tehlikeli ve büyük sorunlardan birisidir. Bu aynı zamanda demografik değimi de beraberinde getiriyor. Öte yandan bu konu üzerinde birçok siyasi çıkar sağlanıyor ve bu durum hegemonik güçler tarafından planlanıyor. Suriye halkının yarısı zorla göçertme, komşu ülkeler ve mülteci kamplarına göçten dolayı zorluklar yaşıyor” dedi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Özerk Yönetim’in, siyasi miras ve tüm Suriye halkına hizmet eden mücadele tecrübesine ilişkin yapıcı projeleri var. Yönetim, bu ülkenin binlerce şehidi sayesinde birçok tarihi ve ulusal kazanım elde etti. Kazanımları korumak da en az sağlamak kadar önemli ve bu tüm toplumun ulusal görevidir.

GENÇLERİ GÖÇE TEŞVİK EDİYORLAR

Düşman ve ajanlar Özerk Yönetim tecrübesine darbe vurmak için bir adım geriye atmıyor. Tarihi ulusal kazanımları özel savaş yöntemleriyle boşa çıkarmak istiyorlar. Özellikle gençleri ülke dışına göçe teşvik ederek bunu sağlamaya çalışıyorlar. Gençler, halkın geleceğini inşa etmede aktif bir role sahiptir.

Bunun yanında uluslararası ve bölgesel istihbarata bağlı mafya ağlarına verilen paralardan sonra gençler göç yollarında kaybediliyor. Bu aynı zamanda göçertme ve demografik değişimin başka bir versiyonu. Amaçları ise yenilginin ruhunu yeşertmek ve kişilere, toplumlara ve ailelere göç hakkında yanlış bilgiler yaymak. Sonuç olarak gençlerin enerjini tüketmeye, aileleri dağıtmaya ve yeni toplumlara katma siyasetiyle onları yok etmeye çalışıyorlar.

GENÇLER ÖZERK YÖNETİMDE AKTİF ROL ALMALI

Göç eden gençler ise gittikleri ülkede işsizlik ve farklı kültürlerin enerjisi olacak. Şu anda Türk devletinin gençleri komşu ülkelere ve uluslararası topluma karşı siyasi kart olarak kullanması gibi. Gençler aynı zamanda ırkçılık ve nefret kültürünün yetiştirilmesi için kullanılıyor, savaşlara dahil edilmeleri için radikal fikirlerle eğitiliyor. Özerk Yönetim tecrübesinde bunu gördük. Terörist üyelerin çoğunluğu göç eden kişilerden oluşuyordu ve bunlar Suriye savaşında kullanıldı.

Göç yollarında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yurttaşların emek ve fedakarlıkları sayesine kurulan yönetimin, mevcut koşullara ve teröre rağmen tüm imkanlarını halkın hizmetine sunacağını belirtiyoruz.

Tüm yönetimlere ve halka insan kaçakçılarına karşı dikkatli olması, bu siyasetleri ifşa etmesi, toplumun güvenliğini tehdit eden göçe karşı çalışması çağrısı yapıyoruz. Aynı şekilde Özerk Yönetim’in yanında yer alması, toprağına, köylerine ve şehirlerine bağlı olması ve kurumlarda aktif rol alması çağrısı yapıyoruz.”