Şehba’da işgalci çeteler birbirine girdi

Şehba’nın Exterin kasabasında Sultan Murat ve Fırka Hamza çeteleri arasında yine çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmalara Türk devletinin gözdesi Sultan Murat’ın alanda hakimiyetini kurmak istemesinin neden olduğu ifade ediliyor.

Türk devleti ve çetelerinin işgali altında bulunan Şehba’nın Exterin kasabasında çete gurupları arasında yine çatışmalar çıktı.  Türk işgalci güçlerinin bulunduğu Ezaz’a bağlı Exterin kasabasının Bahverte köyünde 7 Ağustos günü Sultan Murat çeteleri ve Fırka Hamza adlı çete gurubu arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Yaşanan çatışmalarda ölü ve yaralı sayısı konusunda henüz net bir bilgiye ulaşılmazken yerel kaynakların verdiği bilgilere göre çete gurupları arasındaki çatışmalar Bahverte köprüsü üzerinde bulunan bir kontrol noktasının hakimiyeti konusunda anlaşmazlık yaşanması üzerine çıktı.

Türk devletinin en gözde çete gurubu olduğu ve ağırlıkta MİT elemanlarından oluştuğu tüm bölge halkınca bilinen Sultan Murat çetesi ve Fırka Hamza isimli çeteler arasında daha öncede çatışmalar yaşanmıştı.

Yerel kaynaklar Türk devletinin Sultan Murat çeteleri eliyle bölgede kendine yeterince uyumlu olmayan diğer çete guruplarını yok etmeye çalıştığını ifade ederek Fırka Hamza’nın da bu nedenle hedef alındığını belirtiyorlar.