Şehit İbrahim Mixaîl toprağa verildi

İşgalci Türk devletinin hava saldırısında şehit olan Sutoro Güçleri ÜAyesi İbrahim Mixaîl'in (Aryo) Hesekê'de yapılan kitlesel törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Hesekêliler, 12 Ekim'de Türk devletinin Dêrik’teki Newroz Kampı yakınlarında düzenlediği hava saldırısında şehit olan Sutoro Güçleri Üyesi İbrahim Mixaîl'in (Aryo)  Süryani  Şehitliği'nde toprağa verdi.

Törene Özerk Yönetim askeri ve sivil meclis üyeleri ile halk, Hesekê’nin Nasira Mahallesi’ndeki Seyida Ezra Kilisesi'nden Süryani Şehitliği'ne gitti.. Sutoro Güçleri şehitlikte askeri tören yaptı.

Ardından son alan Süryani Birlik Partisi Eş Başkanı Senherib Bersûm, "Şehit Aryo, yaptığı işte örnekti, çevresindekilerle iletişiminde yüksek ahlaka sahipti, ve halkını korumak için büyük bir komutandı” dedi.

Bersûm, İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarına karşı uluslararası toplumun sessizliğini eleştirerek, hava sahasının kapatılması çağrısı yaptı.

Sutoro Güçleri Sözcüsü Akad Hena, "Şehitlik, hayat kavramını aşan en yüksek değerdir, çünkü özgür ve onurlu bir hayat yaşamanın yegane yoludur" şeklinde konuştu.

Süryani Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Asur Yaqûb Dawûd, şehidin ailesine taziyelerini iletti ve özgürlük şehitlerini andı.

İbrahim Mixaîl'in cenazesi omuzlarda taşınarak, sloganlarla defnedildi.